Agile

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Agile

Keepin’ it agile – een recept voor UX research in snelle sprints

Door het moordende sprint-tempo van agile werken komt de rol van de UX-researcher –en de focus op de gebruiker die de researcher heeft- regelmatig in de verdrukking. Echt agile én user-focused werken vraagt om een andere rol, een andere toepassing en eigenlijk zelfs een ander soort researcher. 


De valkuilen van outsourcing: zo ontwijk je slechte ontwikkelaars

Skype, Slack, Mailerlite en de Opera-browser: een paar van de miljoenen succesvolle voorbeelden van producten die zijn ontwikkeld door teams op afstand. Er zijn echter misschien wel evenveel mislukte outsourcing-initiatieven. Projecten waarbij de kosten onverwachts hoger uitvielen, de kwaliteit onder de maat was of waarbij men te maken kreeg met juridische problemen, zoals het doorverkopen van data of het kopiëren van een concept.


Wat Schiphol heeft geleerd van ‘security op afspraak’

Schiphol is altijd op zoek naar digitale oplossingen die voor meer comfort zorgen bij passagiers. Gedurende twee weken is daarom getest hoe reizigers staan tegenover security op afspraak. Op een aantal vluchten naar Schengen-bestemmingen konden passagiers die tussen 28 november en 11 december vertrokken online een tijd reserveren om door de veiligheidscontrole te gaan. De resultaten zijn veelbelovend. 


Schiphols digitale transformatie: vergeet de medewerkers niet

Een digitale transformatie realiseren kan niet zonder dat je kijkt naar je eigen mensen en wat zij nodig hebben om de gewenste verandering vorm te geven. Trainingen en opleidingen zijn daarbij heel belangrijk, maar een brede basis leg je met ‘softe’ activiteiten die medewerkers enthousiast maken voor de mogelijkheden van digital.


Zo realiseer je maximale outcome van je digitale projectteam

Ken je het gevoel dat je opdrachtgever perse wilt scrummen, terwijl jij twijfels hebt of dit wel de beste werkwijze is. Of dat de output van je team plotseling afneemt? Of dat je team steeds naar jou kijkt en wacht tot jij ze vertelt wat ze moeten doen? Het inrichten en begeleiden van een project is niet makkelijk. Je hebt te maken met allerlei verwachtingen, beloftes, politieke invloeden, afhankelijkheden, meningen, karakters, oftewel met mensen en hun grillen.

In mijn rol als Scrum Master en Projectleider bij Jungle Minds loop ik hier geregeld tegenaan. In deze rol train en begeleid ik ook (onervaren) Product Owners en Scrum teams. Bij navraag bij 6 ervaren Product Owners en Scrum Masters, die bij vooraanstaande corporates werken, bleek (gelukkig) dezelfde ervaringen naar boven te komen. Ik heb onze ervaringen gebundeld in dit artikel. Je vindt in dit artikel tips hoe je tot een maximalisatie van de outcome van jouw project team komt en wat de valkuilen zijn.


Snelheid versus gedegen: zo gaan agile en onderzoek goed samen

Neemt de tijdsdruk binnen agile development of scrum toe dan leidt UX research daar vaak als eerste onder, schreef een Design Operations Manager van IBM niet zo lang geleden. De druk op de ketel kan soms zo hoog zijn dat ontwikkelen het belangrijkste lijkt. Staat snelheid niet haaks op gedegen onderzoek dat óók belangrijk is – bijvoorbeeld voor het bieden van context? Twee experts delen hun kijk.


Iteratief opleveren, waar gaat het mis?

Agile werken betekent dat je veel toetsingsmomenten inlast, zodat projecten in no time zijn bij te sturen. In de praktijk blijkt het vaak toch anders te werken. Waarom gaat het toch vaak mis? En hoe zorg je er nu voor dat je niet alles in één keer achter gordijntjes gaat ontwikkelen? Tips om iteratief opleveren te laten slagen.


Meer artikelen in Agile

Channel Agile

In dit channel lees je alles over Agile. Een methode om software te ontwikkelen in korte overzichtelijke perioden ofwel iteraties. Elke iteratie is als het ware een miniatuurproject op zichzelf. Blijf op de hoogte door achtergrondartikelen, best practices, opiniestukken en cases.

Interessant in gerelateerde channels