Analytics

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Analytics

Startupfinanciering: welke mogelijkheden heeft de starter?

Het blijft altijd een uitdaging om als startup financiering te krijgen. Je hebt geen track record. Het enige wat je kunt doen is een financier ervan overtuigen dat je plan commercieel en financieel haalbaar is. De financier moet vertrouwen in jou en in je plannen hebben. Dit vergt een zeer goede voorbereiding en een kwalitatief financieringsplan. Hoe krijgt een startup in 2018 financiering? 


Jorn de Vries (Flitsmeister): ‘We willen ook buiten Nederland verder groeien’

Hij droomt samen met Flitsmeister van Duitsland, soms gaan de nachtmerries van Jorn de Vries over zelfsturende auto’s, of wat er in Sillicon Valley achter de schermen als concurrentie bekokstoofd zou kunnen worden. Het doel is om binnen drie jaar van 1,2 miljoen naar 5 miljoen gebruikers te gaan: ‘Dat is een pittige maar in onze ogen ook reële doelstelling.’


Innogy zet first, second en third party data slim in met DMP

Bedrijven investeren in toenemende mate in second en third party data. De aanvullingen op de eigen data komen bijvoorbeeld samen in een DMP en zorgen voor relevantere communicatie en producten. Bij het digitaliserende Essent en energiedirect.nl leidt dat al tot concrete eerste resultaten. Maar, benadrukt Kuldip Singh, de Digital Director bij moederbedrijf innogy: “Het is eigen data eerst.”


Data driven marketing begint klein, en niet bij de klant

E-commerce (marketing) managers zitten vaak met de handen in het haar wanneer data driven marketingcampagnes moeten worden geschreven. De overload aan beschikbare data maakt het niet makkelijker om de juiste informatie hiervoor te gebruiken. En dan laten we voor het gemak organisaties buiten ogenschouw die qua volwassenheid nog niet zo ver zijn dat data centraal wordt verzameld en opgeslagen. Weten waarom je data nodig hebt, geeft richting aan je eerste stappen.


Deze type sites doen het goed na de Google Fred update

Toen Google de zogeheten Fred update in maart 2017 uitvoerde, zagen veel fanatieke linkbuilders een forse daling in verkeer zonder een idee waarom. Met name websites die te veel advertenties en content van lage kwaliteit met weinig toegevoegde waarde voor gebruikers bevatten, bemerkten deze daling in verkeer. Echter, een beetje oplettende kijker zag in de grote linkbuilding update zowel positieve als negatieve resultaten. Wat is er veranderd en hoe kun je hierop inspelen?


Dit gaat Google Analytics Intelligence voor webanalisten doen

Spit jij ook vaak verschillende rapportages in Google Analytics door om een antwoord te vinden op een relatief eenvoudige vraag gesteld door een collega of klant? Zou het dan niet fijn zijn om dat soort vragen aan Google Analytics zelf te kunnen stellen en er direct antwoord op te krijgen? Vandaag de dag is het mogelijk met Google’s nieuwe feature in Analytics Intelligence.


Inschrijving Nederlandse Data Science Prijzen 2018 geopend

De Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) en de Big Data Alliance (BDA) reiken dit jaar voor de tweede keer de Nederlandse Data Science Prijzen uit. Wetenschappers, startups, bedrijven en overheden maken in drie categorieën kans op een onderscheiding. De inschrijving is nu geopend.


Gary Illyes: ‘De Mobile First Index is de grootste verandering in search dit jaar’

Gary Illyes is Google Webmaster Trends Analyst bij Google en weet alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Google Search. Hij is helemaal op de hoogte over de geheimen en de laatste updates van het Google algoritme. Tijdens Friends of Search beantwoordt Gary vragen in een Q&A sessie, maar wij kregen alvast de gelegenheid om hem een paar vragen te stellen!


Meer artikelen in Analytics

Channel Analytics

In het Emerce Topic Analytics vind je best practices, tips & tricks rondom analyse van data uit digitale media. De artikelen geven nieuwe inzichten in webanalyse, effectievere applicaties, conversie en ontwikkelingen in tooling. Ook bijdragen aan dit Topic:? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels