AVG

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in AVG

Werkgroep lanceert ketenoverzicht digital-marketinglandschap

De werkgroep Privacy, een initiatief van IAB Nederland, DLA Piper en BVA bond van adverteerders, publiceert een industriewijd ‘ketenoverzicht’ dat uitgevers, technologieleveranciers, adverteerders en bureaus ondersteuning en inzicht moet bieden in de vereisten van de General Data Protection Regulation (GDPR).


Amerikaanse kranten blokkeren sites voor Europeanen

Amerikaanse uitgeverijen lijken in verlegenheid gebracht door de Europese privacywetgeving. Vooral uitgeverij Tronc maakte het vandaag wel erg bont door de toegang tot al zijn kranten vanuit de EU te weigeren, daaronder de LA Times en Chicago Tribune. De uitgever heeft ook apps verwijderd uit Europese appwinkels.


Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement, maar gaat er iets veranderen?

Mark Zuckerberg getuigt vandaag voor het Europees Parlement. Hij zal uitleg geven over hoe Facebook omgaat met data van gebruikers. Jurist en privacy expert Stefan Kulk (Rechtgeleerdheid) en data-specialist Sander Prins (Utrecht Data School) van de Universiteit Utrecht hopen dat er dit keer echt kritische vragen worden gesteld.


Meer artikelen in AVG

Channel AVG

De GDPR is een Europese algemene verordening gegevensbescherming. In het Nederlands heet deze verordening AVG (Algemene verordening gegevensbescherming)Deze privacy verordening gaat over de 'bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens'. In dit topic lees je alles over de gevolgen voor consumenten en ondernemingen die deze wetswijziging met zich meebrengt.

Interessant in gerelateerde channels