Blockchain

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Blockchain

The Social Conference: ‘Bots beter integreren in klantapplicatie’

Financials gaan vaak een langetermijnrelatie aan met de klant voor de dagelijkse geldzaken, hypotheek of spaargeld. Dat zijn veel kansen voor robotisering, toch zijn er nog weinig goede voorbeelden van bots in deze markt. Het bedrijf Yellowtail laat op The Social Conference zien wat er nodig is om een levensvatbare robot te maken voor de lange termijn. Directeur Gert Vasse legt uit.


Blockchain biedt hotellerie goede kansen

De hotellerie is bij uitstek geschikt om blockchainoplossingen toe te passen, daarover zijn Pedro Andersen (Winding Tree), Lennert de Jong (citizenM) en Erasmus Elsner (Cryptocribs) het roerend eens. “Voor een vertrouwensrelatie met de klant en het afhandelen van betalingen heb je straks geen tussenpersoon meer nodig.”


Kraamzorg test blockchain voor urenregistratie

Coöperatie VGZ en Zorginstituut Nederland zijn een proef van drie maanden met blockchaintechnologie gestart. Samen met kraamzorgorganisaties Liemerscare, Kraamzorg Zuid-Gelderland en Kraamzorg VDA en de technische inbreng van Ledger Leopard wordt de komende maanden door ongeveer vijftig kraamgezinnen de blockchaintoepassing Mijn Zorg Log gebruikt.


RetailCoin in de maak: blockchain voor koppelen spaarprogramma’s

Begin deze maand startte de Initial Coin Offering voor de RetailCoin. Met het opgehaalde geld wil Hugo Leijtens van Digital MKB een blockchaintoepassing ontwikkelen waarmee retailers spaarprogramma’s aan elkaar kunnen koppelen. Zo zijn ze in staat samen te werken en trouwe klanten te belonen met de cryptomunt.


Travel Tomorrow: vijf use cases van blockchain voor de reisbranche

Blockchain is samen met machine-learning een veelbelovende nieuwe technologie voor de reisbranche. De expertgroep Travel Tomorrow die bestaat uit dertig reisprofessionals, heeft zich de afgelopen maanden daarom gebogen over de mogelijkheden van blockchain in travel. Het bijbehorende rapport wordt op 26 maart a.s. gepresenteerd.


Meer artikelen in Blockchain

Channel Blockchain

Blockchain is een internettechnologie die ervoor zorgt dat twee partijen zonder tussenkomst van banken, notarissen, accountants en overheden een transactie kunnen doen. Het is een openbaar, digitaal en decentraal middel om geldstromen, aandelen of bezittingen te automatiseren en informatie veilig op het open internet te zetten. Een technologie die de bureaucratie terugdringt en niet alleen veel werk uit handen neemt van banken en verzekeraars, maar ook van online ondernemers. Wat kun je nu en in de toekomst van blockchain verwachten? Je leest het in dit Topic.

Interessant in gerelateerde channels