Breedband

Topauteurs

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Breedband

Brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan samen verder

De brancheorganisaties fiberSociety, NLConnect en Vefica gaan samen verder als één branchevereniging met de naam NLconnect. De nieuwe vereniging verbindt de keten van bedrijven die breedbandnetwerken aanleggen, onderhouden en exploiteren alsmede bedrijven die aan de breedbandketen toeleveren of die diensten leveren over deze digitale infrastructuur.


Bescheiden groei voor breedband

Het afgelopen jaar groeide het aantal aansluitingen op breedbandinternet via de kabel met 1,5 procent naar 3,42 miljoen. Dat kwam vooral door een groeispurt in de laatste kwartalen. Verder groeide glasvezel met 4,9 procent in volume naar 1,16 miljoen aansluitingen. Breedband via koper (DSL) aansluitingen daalde met 0,7 procent naar 2,85 miljoen.


TNO: ‘Glasvezel tot aan de deur overbodig’

Politieke partijen die pleiten voor glasvezelaansluitingen tot aan elk huis, bedrijf en school moeten daarmee stoppen. Dat vindt TNO. Overal glasvezel tot aan de voordeur aanleggen is een traject dat niet alleen duur, tijdrovend en arbeidsintensief is, maar vooral niet nodig om de meeste Nederlanders een voldoende snelle verbinding te bieden.


Meer artikelen in Breedband

Channel Breedband

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen en interviews op het gebied van glasvezel, breedband en gerelateerde internettechnologie. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels