CMS

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in CMS

De voordelen van Headless Platforms: efficiency, consistentie en AVG-compliance

Voor een grote onderneming als Perfetti van Melle die veel verschillende merken voert en dus nog meer websites en kanalen moet onderhouden, is digitaliseren en innoveren een tijdrovende bezigheid. Neem bijvoorbeeld e-commerce: elke website biedt andere producten aan en verwijst naar landspecifieke winkelketens. Gelukkig hoefde Perfetti van Melle de e-commerce koppeling maar één keer te maken voor al hun landen en merken door gebruik te maken van een headless platform.  


Hoe een headless CMS toch slim kan zijn

Er wordt de laatste tijd veel geschreven en gesproken over headless content management. Het vertrekpunt van de discussie is daarbij doorgaans dat er twee categorieën CMS-systemen zijn: volledige headless systemen, waarbij voor iedere nieuwe touchpoint ook een nieuwe presentatielaag ontwikkeld moet worden, en pagina-gebaseerde systemen die een onlosmakelijk geheel vormen met de desktop website. De werkelijkheid is veel genuanceerder en biedt een heel scala aan opties die tussen deze twee uitersten in liggen.


Nederlandse beveiliger Patchman in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse bedrijf SiteLock uit Arizona heeft voor een onbekend bedrag de Nederlandse startup Patchman overgenomen. Het bedrijf spoort onder meer beveiligingslekken op in CMS software als WordPress, Drupal en Joomla. Patchman richt zich met onder meer softwarereparaties en malwareverwijdering voornamelijk op hostingaanbieders. Het Nederlandse bedrijf bestaat sinds 2014. Oprichter Wouter de Vries zit ook […]


Meer artikelen in CMS

Channel CMS

Hier vind je cases, advies en de laatste ontwikkelingen rond CMS-en. De artikelen bieden informatie voor het maken van keuzes, de laatste trends of en tips over de verschillende systemen. Zelf bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels