CMS

Nieuwsbrief

 

Artikelen in CMS

Top tien feiten en fabels over WordPress

De één gebruikt het dagelijks en verdient er zijn brood mee, de ander heeft er echt geen kaas van gegeten: WordPress. Het Content Management Systeem bestaat inmiddels veertien jaar, en maar liefst 28 procent van alle websites wereldwijd draaien erop. Je zou denken dat een dergelijk populair platform na al die jaren niet veel geheimen meer heeft, maar er zijn nog altijd een aantal hardnekkige mythes die er over WordPress de ronde gaan. In dit artikel hebben we de tien meest interessante feiten én fabels over WordPress voor je op een rijtje gezet.


De belangrijkste veranderingen in WordPress 4.8

Onlangs bracht WordPress haar nieuwste versie, WordPress 4.8, uit. Traditiegetrouw draagt ook deze editie de bijnaam van een jazzmuzikant, dit keer Bill Evans. Hoewel 4.8 minder spannende features dan 4.7 bevat, is dit hét moment om te updaten mocht je dat nog niet gedaan hebben. In dit artikel de belangrijkste nieuwe features op een rij.


Bimodale IT: hoe front-end zorgt voor webinnovatie

Digitale transformatie verhoogt het tempo waarmee bedrijven worden gemaakt of gekraakt. Om bij te blijven en succesvol online te kunnen innoveren, is snelheid nodig. Maar snelheid alleen is niet genoeg: je bedrijf moet ook stabiel blijven. Met bimodale IT doe je beiden, en dankzij vernieuwde front-end technologie kan dat nu tegelijkertijd.


Negen uitdagingen bij het schalen van je headless CMS

Je hebt een headless CMS en maakt gebruik van de voordelen als snelheid en behendigheid. Je bent ontsnapt aan de voorgeschreven structuur van een traditionele CMS en kunt content en presentatie scheiden. Maar dan wil je het hele proces meer schaalbaar maken. En je begint ook steeds meer functionaliteiten te missen. Hoe kun je je headless CMS naar het volgende niveau brengen? Hier zijn negen uitdagingen om te tackelen.


Tricktrack: één dag per week besparen op je online marketing

Zo’n twee uur per dag kwijt zijn aan ‘bijtaken’, dat is het probleem waar veel online marketeers tegenaan lopen. “Tricktrack biedt een dashboard waardoor ze efficiënter te werk kunnen gaan, doordat de creatie van content nu apart staat van de plaatsing”, aldus Koen Godschalk van Tricktrack.


Meer artikelen in CMS

Channel CMS

Hier vind je cases, advies en de laatste ontwikkelingen rond CMS-en. De artikelen bieden informatie voor het maken van keuzes, de laatste trends of en tips over de verschillende systemen. Zelf bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.