Digital Design

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Digital Design

‘Ethiek moet ingebouwd in digitale diensten’

Digitale diensten leveren niet alleen waarde op voor organisaties of klanten, maar hebben ook impact in ethische zin. Bijvoorbeeld in het stimuleren van bepaald gedrag, of in de manier waarop met privacygevoelige gegevens wordt omgegaan. Architecten van digitale diensten moeten nadenken over welke ethische principes ze inbouwen in hun ontwerp. Dat stelde Marlies van Steenbergen, werkzaam als lector bij het lectoraat Digitale Smart Services van Hogeschool Utrecht, in haar openbare les voor een ‘gewetensvol lanceerplatform’.


7 dingen die een designer moet weten over digitale toegankelijkheid

Digitale toegankelijkheid helpt mensen met een handicap of een beperking om gemakkelijk de weg te vinden op het internet. Net zoals openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor iedereen, zou dat ook op het web zo moeten zijn. Welke webrichtlijnen zijn er en waar moet een designer nog meer rekening mee houden?


eHome & Deco: ‘De eerste stappen voor virtual commerce zijn gezet’

Met recente toepassingen als die van IKEA begint augmented reality ook door te dringen tot de interieurmarkt. Hoe serieus moeten we deze ontwikkelingen nemen? Roel Pollen is eigenaar van 3DIMERCE, naar eigen zeggen dé specialist op het gebied van complexe ‘visuele configuratoren’ in de meubelbranche. Tien jaar geleden werden reeds de eerste stappen gezet met 3D.


Van de apocalyps tot de zeven zonden: geloof en AI gaan prima samen

Zagen we al hoe Artificial Intelligence een steeds grotere rol op het wereldtoneel gaat spelen, nu lijkt AI ook een hemels uitstapje te maken: Anthony Levandowski, ingenieur op het gebied van zelfrijdende auto’s en aanhanger van het Singularity-gedachtegoed, heeft een eigen kerk opgericht met de missie om een op AI gebaseerde godheid te ontwikkelen én te […]


Boris Nihom & Birgit Boing: ‘Data en creatie hebben elkaar erg hard nodig’

De werelden van creatieven en data-experts liggen vrij ver uit elkaar. Maar inmiddels hebben de twee specialismen elkaar nodig. Dat vertellen collega’s Boris Nihom (Partner en Strategy Director bij Achtung! Mcgarrybowen & Studio Kraftwerk) en Birgit Boing (Data Strategy DNA) – beiden onderdeel van Dentsu Aegis Network.


Remon Tijssen over zijn kijk op design: ‘Blijf alles in twijfel trekken’

Designers gebruiken geregeld componenten die zich al eens bewezen hebben. “Dat is goed – fantastisch zelfs – maar ze moeten niet vergeten om al die ingrediënten in twijfel te blijven trekken”, zegt Remon Tijssen. De bekende designer is deze week over vanuit San Francisco voor ‘Digital Dinner Amsterdam’. Hij vertelt over zijn visie.


Meer artikelen in Digital Design

Channel Digital Design

In dit Topic lees je alles over Digital Design. Waar interactie met de gebruiker nog belangrijker is dan een mooi plaatje. Over nieuwe ontwikkelingen, voorbeelden, visie en helden. Heb je kennis te delen? Experts op hun vakgebied kunnen publiceren in dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels