Digital Design

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Digital Design

Cannes Lions: blik op de transformatie van de digitale wereld

Het Lions Festival in Cannes is dé plek om de transformatie van tegen elkaar aan schurende werelden van dichtbij te bekijken. In een tijdperk waarin we duidelijk in een shift zitten van traditionele advertising via traditionele kanalen als TV, print en radio naar marketing via customer experience en digital touchpoints.


Design disruptors en de opkomst van maatschappelijk verantwoord ontwerpen

De documentaire Design Disruptors (2016) van InVision geeft een mooi inkijkje in de wereld van design. Drone shots van downtown bruisend New York, gelikte beelden van mensen die met hun mobieltje spelen en dan de stem van Bob Baxely, design director van Pinterest, die verklaart dat we in revolutionaire tijden leven. Design Disruptors laat er geen twijfel over bestaan: […]


De basis van UX-design en de raakvlakken met online marketing

Wat houdt UX-design in? En welke raakvlakken heeft het met online marketing? Onderstaand beschrijf ik de volledige basis van UX-design. De relatie met User Research, User Testing en conversie-optimalisatie, visueel ontwerpen en interaction design, en hoe deze disciplines elkaar kunnen versterken.


Dé trends van Cannes 2017: data en techniek smelten samen met creatie

De Cannes Cyber Lions zijn in mijn ogen toch een beetje de mondiale eredivisie van onze industrie. En als jurylid van deze categorie heb ik de kans gekregen om het beste werk vanuit de hele wereld te zien. Ik zag fantastische states of the art, trends, overeenkomsten en verschillen. In dit artikel deel ik welke trends mij tijdens het bestuderen van de eerste 400 cases opvielen en wat het effect hiervan op de Nederlandse markt zal zijn.


Hoe de nieuwe online horizon van Boskalis tot stand kwam

Een nieuwe corporate website voor klanten zoals olie-, gas- en windenergiemaatschappijen, havenexploitanten en overheden, investeerders, medewerkers, werkzoekenden, pers en partners waarop alle bedrijfsactiviteiten worden belicht – dat was de opdracht die wij kregen van Boskalis. De site is bovendien de blauwdruk voor veertien subsites. Diversiteit in goede banen leiden was dus de grootste uitdaging bij dit project.


Meer artikelen in Digital Design

Channel Digital Design

In dit Topic lees je alles over Digital Design. Waar interactie met de gebruiker nog belangrijker is dan een mooi plaatje. Over nieuwe ontwikkelingen, voorbeelden, visie en helden. Heb je kennis te delen? Experts op hun vakgebied kunnen publiceren in dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.