Disruptie

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Disruptie

Digital marketing wordt simpelweg ‘marketing’ door versmelting van mens en machine.

One-to-moment marketing was in 2016 en 2017 een hot topic, maar post-digital marketing gaat veel verder dan dat. Twee jaar geleden werd de post-digital world aangekondigd door Forrester, met 2017 als stip op de horizon. Deze drie trends helpen je om deze belofte waar te maken. 


Olivier van Oord (MiniBrew): ‘We democratiseren het brouwen van bier’

Bier brouwen is eigenlijk 90 procent schoon werken. Je moet heel steriel producerenomdat je bier anders geïnfecteerd wordt. MiniBrew heeft een systeem ontwikkeld waarin lucht en licht geneutraliseerd worden. ‘En dat in een handzaam apparaat bestuurd door software en sensortechnologie. Het betekent gepersonaliseerd bier met een kwaliteit die je eigenlijk nog nooit hebt gedronken’, aldus creative director Olivier van Oord tegen Top Names.


Steven Uitentuis ( Swapfiets): ‘Wij hebben hetzelfde belang als onze klant: een robuuste fiets’

Je kunt een fiets kopen, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om een fiets te leasen. ‘Swapfiets is het eerste fietsabonnement van Nederland. Je krijgt voor een vast bedrag per maand een fiets en wij zorgen dat die het altijd doet. Dus op het moment dat er iets mis mee gaat, dan kun je ons bellen en dan komen wij naar jouw toe om hem te repareren’, aldus managing director Steven Uitentuis. Het concept staat inmiddels in zeven Nederlandse steden en telt meer dan 20.000 abonnees.


Victor van Tol (Snappcar): ‘Ik heb me vergist in de complexiteit van het model’

Snappcar oprichter en CEO Victor van Tol is duidelijk: als hij zes jaar geleden geweten had wat hij nu wist over ‘autodelen’ dan was hij er waarschijnlijk nooit aan begonnen. Niet dat het niet goed gaat. Het bedrijf is met voorsprong de nummer één van Nederland en in Europa staat Snappcar op de tweede plaats. Nederland alleen al telt een half miljoen gebruikers en 50.000 deel-auto’s. Het bedrijf zou hier winstgevend kunnen zijn, maar er moet dankzij uitbreiding in het buitenland elke maand nog een paar ton bij, vertelt hij aan Top Names.


Meer artikelen in Disruptie

Channel Disruptie

In het topic disruptie lees je alles over nieuwe en ontwrichtende innovaties die in verschillende markten de strijd aangaan met gevestigde organisaties. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels