Disruptie

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Disruptie

Amsterdamse start-up FlickBike test ‘vernieuwend deelfietsconcept’

De Amsterdamse start-up FlickBike test deze zomer een naar eigen zeggen ‘vernieuwend deelfietsconcept’. Het experiment omvat duizend fietsen, die realtime te vinden zijn via een gratis app. Gebruikers downloaden de app, zoeken een fiets in de buurt en openen het fietsslot met hun telefoon.


Design disruptors en de opkomst van maatschappelijk verantwoord ontwerpen

De documentaire Design Disruptors (2016) van InVision geeft een mooi inkijkje in de wereld van design. Drone shots van downtown bruisend New York, gelikte beelden van mensen die met hun mobieltje spelen en dan de stem van Bob Baxely, design director van Pinterest, die verklaart dat we in revolutionaire tijden leven. Design Disruptors laat er geen twijfel over bestaan: […]


Flixbus: geen auto hebben moet gemakkelijk worden

De opkomst van low-cost carriers en uitbreiding van hogesnelheidsspoorlijnen leek de doodsteek voor de langeafstandsbus. Tot vier jaar geleden Flixbus werd opgericht. “We hebben een saaie industrie omgeturnd tot een fun product,” vertelde Max Zeumer, VP International Business bij het busbedrijf zonder bussen, gisteren op Emerce eTravel.


‘Wij moeten toezien hoe Ubers de stad leegroven’

Het bedrijf Take a Taxi wil via een WOB-verzoek achterhalen welke contacten en afspraken er zijn tussen de gemeente Amsterdam en taxidienst Uber. Men vindt het oneerlijk en zelfs verdacht hoe verschillend de gemeente omgaat met taxichauffeurs. ‘Kwaliteitstaxi’s worden constant op straat gecontroleerd, terwijl chauffeurs van taxidienst Uber en snorders lekker hun illegale gang kunnen gaan.’


Emerce eFashion: kleding als interactieve interface met omgeving

De term ‘op het scherpst van de snede’ krijgt op Emerce eFashion een heel nieuwe betekenis als Jasna Rok het publiek meeneemt naar de nabije toekomst. Kleding is in die toekomst niet enkel materiaal om iemand af te kleding, maar is weefsel dat zich bewust is van de fysieke en sociale context en zich daarop aanpast.


Meer artikelen in Disruptie

Channel Disruptie

In het topic disruptie lees je alles over nieuwe en ontwrichtende innovaties die in verschillende markten de strijd aangaan met gevestigde organisaties. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.