Disruptie

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Disruptie

De 4 factoren die je vatbaar maken voor disruptie

Slim innoveren begint met slim om je heen kijken. Gevaren en kansen zien. Maar vooral ook: je valkuilen onderkennen. Want in deze nieuwe wereld van eten of gegeten worden, kan jij zomaar de maaltijd zijn in plaats van de kok. Maar hoe weet je of je gevaar loopt gedisrupt te worden? Jan-Willem van Beek en Rutger Huizenga, auteurs van Voorbij de startup mania, leggen het uit.


Infographic: de geschiedenis van Tesla

Afgelopen week heeft Tesla zijn langverwachte elektrische truck gepresenteerd. Dankzij een grotere accu heeft de truck een actieradius van 800 kilometer. De Tesla Semi gaat overigens niet eerder dan in 2019 in productie voor een nog onbekende prijs. In deze zeer fraaie infographic ontbreekt de Tesla Semi nog, maar verder geeft hij de volledige geschiedenis van Tesla weer.


Innovation Booster: ‘Ruimte geven in plaats van afblaffen’

Achter menig innovatietraject gaat een adviseur schuil. Bedrijven die met name bij grote corporates worden ingeschakeld om de cultuur innovatiever te maken. Als paddestoelen zijn dit soort innovatieclubs uit de grond geschoten. Innovation Booster is er één van. Welke methode gebruikt het bedrijf? En hoe zorgt het ervoor dat de innovatiedrang ook op langere termijn beklijft?


Spoedklussite Zoofy naar België

Zoofy, gespecialiseerd in spoedklussen, breidt uit naar België. Volgens medeoprichter Arthur de Leeuw is België qua taal en afstand de meest logische keuze om te internationaliseren. Tegelijkertijd verschillen Belgen en Nederlanders qua communicatie wel van elkaar. “Mede daarom willen we eerst ervaring opdoen in Antwerpen en vervolgens snel doorgroeien in België.’


Meer artikelen in Disruptie

Channel Disruptie

In het topic disruptie lees je alles over nieuwe en ontwrichtende innovaties die in verschillende markten de strijd aangaan met gevestigde organisaties. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels