Disruptie

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Disruptie

Uber-ceo Dara Khosrowshahi: ‘We worden de Amazon voor vervoer’

De nieuwe Uber CEO Dara Khosrowshahi, voorheen van Expedia, werd uitgebreid aan de tand gevoeld op het congres Code 2018 door Kara Swicher. Daar praatte hij onder meer over zijn ambitie om een soort Amazon van het vervoer te worden. “We gaan onder meer vervoersdiensten van derden aanbieden, zodat je straks de keuze hebt uit de metro, een fiets of Uber.”


‘Nieuwe rol conversational interface: focus op basale menselijke behoeften’

De rol die chatbots en andere varianten op de conversational interface spelen, verandert drastisch. De focus mag nu nog op de functionele aspecten liggen, binnen één tot twee jaar zijn deze oplossingen veel meer als vrienden. Dat stelt althans David Mattin, Head of Trends & Insights bij Trendwatching. De verklaring hiervoor is simpel. Deze ‘virtual companions’ weten steeds beter in te spelen op basale behoeften en emoties.


Nuon schaalt vanaf dit jaar eerste blockchainprojecten op

Vattenfall, moederbedrijf van onder meer Nuon, ziet de eerste concrete kansen in blockchaintechnologie. Enkele concepten zijn rijp om door te ontwikkelen. Dit vertelde Michiel Sintenie, Senior Business Developer bij  Vattenfall op Emerce Tech Live!. Sintenies roadmap laat zien dat de komende twee jaar in het teken staan van voorbereiding, daarna moet een grootschalige uitrol volgen. In Nederland en Europa.


Waarom een digitale transformatie cruciaal is

De wereld draait niet langer om geld, maar om data. Sterker nog, geld heeft soms al de vorm van digitale data. Denk aan het minen van bitcoins via wiskundige algoritmes. Het bedrijfsleven digitaliseert in rap tempo en nieuwe technologieën veranderen producten, processen, businessmodellen en bedrijfsculturen. Economen spreken al van een nieuwe industriële revolutie: de industrie 4.0. Hoe komen bedrijven daar in mee? 


Alibaba-concurrent Pinduoduo geeft social commerce nieuwe draai

Eén van China’s snelstgroeiende apps in e-commerce Pinduoduo heeft tijdens een investeringsronde een miljard dollar opgehaald. Hoewel het bedrijf volgens kenners een hele nieuwe draai geeft aan e-commerce is het hier nog betrekkelijk onbekend. Wat doet dit jonge bedrijf precies anders waardoor het directe concurrent Taobao kan aanvallen?


Meer artikelen in Disruptie

Channel Disruptie

In het topic disruptie lees je alles over nieuwe en ontwrichtende innovaties die in verschillende markten de strijd aangaan met gevestigde organisaties. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels