eFulfillment

Nieuwsbrief

 

Artikelen in eFulfillment

Artificial Intelligence, een introductie en de impact op logistiek (1)

Hoewel je de laatste tijd veel hoort over de term Artificial Intelligence (AI), Kunstmatige Intelligentie of Machine Learning zijn er maar weinig mensen die het vakgebied echt begrijpen. Er wordt geschat dat er wereldwijd slechts circa 10.000 experts zijn op dit vakgebied. Voor meer dan 95 procent betreft dit academici dan wel researchers in dienst van de grote technologiebedrijven (Facebook, Google, Apple, Amazon, IBM etcetera).


BuyBay opent nieuw retourmagazijn in Wijchen

BuyBay heeft een nieuw magazijn in gebruik genomen in Wijchen om de steeds grotere stroom aan retourproducten te kunnen verwerken. Het magazijn beslaat ruim 10.000 vierkante meter en is volledig ingericht voor het ontvangen en opnieuw verkopen van retourproducten van grote webwinkels, merken en distributeurs.


Returnista introduceert on-demand retourservice samen met Sandd

De twintigers Olivier en Quinten Muller van Returnista starten in samenwerking met postbedrijf Sandd een on-demand retourservice. De retourservice, niet te verwarren met het bekende modebedrijf Fashiolista, heeft de ambitie om e-commercemanagers te helpen met het verhogen van hun Net Promoter Score middels het aanbieden van on-demand returns. Wat betekent dat? “Retourneren waar en wanneer […]


Websuper Picnic start bouw nieuw distributiecentrum in Utrecht

Online super Picnic bouwt een nieuw, duurzaam distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide. Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei. De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht werd vandaag ceremonieel gestart en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak […]


Accerion: flexibele robots dankzij vingerafdruk van de werkvloer

We kennen allemaal de robotstofzuiger en -grasmaaier, maar werkt deze technologie ook bij autonome robots in bijvoorbeeld magazijnen? “Nee”, zegt Willem-Jan Lamers – oprichter van Accerion. “Deze robots vragen om technologie die betrouwbaarder en nauwkeuriger is, aangezien ze heel precies een pallet of ander object op moeten kunnen pakken.” Hij legt uit hoe hun technologie ’s werelds eerste is in infrastructuur-vrije mobiele robots die op deze manier een bestaande vloer als referentie gebruiken.  


Amazon schetst toekomst voor dronebezorging

Terwijl op de meeste plekken pas op zeer kleine schaal wordt getest met bezorgdrones, schetst Amazon alvast de toekomstdroom. In een recent toegekend patent laat het bedrijf zien dat het denkt aan gebouwen die lijken op bijenkorven. Van daaruit vliegen de drones dan met alle webwinkelpakketjes richting de klant.


Meer artikelen in eFulfillment

Channel eFulfillment

Service wordt steeds meer de onderscheidende factor om klanten voor je webshop te behouden. Wat besteed je uit? Hoe bespaar je kosten? Hoe ver ga je in het behouden en bedienen van je klant? Het topic eFulfillment helpt je hierbij.