eHealth

Nieuwsbrief

 

Artikelen in eHealth

Fited: vechten tegen scoliose met 3D-technologie

“Net als gips moeten braces en ortheses als gegoten zitten”, zegt Akanksha Vyas, oprichter van Fited. Samen met Erdem Ay staat zij aan het roer van de tech startup Fited, dat met foto’s en 3D-printing een geheel nieuw licht werpt op een werkproces dat in honderd jaar nauwelijks veranderd is. Ik sprak Akanksha over de e-health-oplossing van Fited, die helpt om scoliose de wereld uit te krijgen.


Sensiks: stap in een zinnenprikkelende cabine…. en relax

Heimwee naar de vakantie? Alweer tot over je oren in het werk? Met sensory reality-technologie roept Sensiks de ultieme volledige ontspanning op. In de speciale cabine proef, ruik, zie, voel en hoor je wat jou relaxt maakt. “Je reset jezelf door al je zintuigen te prikkelen”, zegt Fred Galstaun, oprichter en chief experience officer van Sensiks.


eHealth Convention: De robotnurse komt eraan

Robots kunnen steeds meer. In de zorg groeit de interesse. Dat ze er komen, is geen vraag meer. Greet Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg, vertelt dit najaar op eHealth Convention over de weg naar de robonurse. Wat weten we anno 2017 over de inzet van verschillende robots in de zorg?


iThrive: ga contraproductiviteit te lijf met slimme app en VR

Gezonde en gelukkige werknemers zijn over het algemeen productiever, maar toch ervaren nog steeds veel mensen stress- en burn-outklachten. “iThrive zet contraproductief gedrag om en verandert gewoontes. Met een slimme app en virtual reality verhogen we de productiviteit op de werkvloer met 400%”, aldus Nadja Muller-den Blijker, oprichter en CEO van iThrive.


Mantelzorg met minder regelstress dankzij familie-app Fello

Wat is het beste verzorgingstehuis voor oma? Wie kan er bij de dermatologie-afspraak van tante zijn? De tuin van opa moet worden opgeknapt… “In het veranderende zorgsysteem krijgen mantelzorgers steeds meer taken en functies. Het leidt tot een hoop geregel dat ten koste gaat van werkelijke zorg en aandacht”, vindt Fello-mede-oprichter Elien Phernambucq.


No Isolation: robot redt het sociale leven van langdurig zieke kinderen

Veel langdurig zieke kinderen gaan lange tijd niet naar school. Behalve lessen missen ze sociaal contact, terwijl dat juist essentieel om een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. De AV1 van No Isolation doorbreekt de eenzaamheid. “De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind,” zegt Elisa Salemink, Community Manager Nederland bij No Isolation – made in Norway.


Meer artikelen in eHealth

Channel eHealth

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van eHealth. eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Mail bij interesse s.v.p. naar topics@emerce.nl.