eHealth

Nieuwsbrief

 

Artikelen in eHealth

Mantelzorg met minder regelstress dankzij familie-app Fello

Wat is het beste verzorgingstehuis voor oma? Wie kan er bij de dermatologie-afspraak van tante zijn? De tuin van opa moet worden opgeknapt… “In het veranderende zorgsysteem krijgen mantelzorgers steeds meer taken en functies. Het leidt tot een hoop geregel dat ten koste gaat van werkelijke zorg en aandacht”, vindt Fello-mede-oprichter Elien Phernambucq.


No Isolation: robot redt het sociale leven van langdurig zieke kinderen

Veel langdurig zieke kinderen gaan lange tijd niet naar school. Behalve lessen missen ze sociaal contact, terwijl dat juist essentieel om een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. De AV1 van No Isolation doorbreekt de eenzaamheid. “De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind,” zegt Elisa Salemink, Community Manager Nederland bij No Isolation – made in Norway.


Instituut voor Bewegingsstudies en Siilo brengen veilig ‘appen’ naar het onderwijs

Techbedrijf Siilo heeft een veilig alternatief ontwikkeld voor het WhatsApp-gebruik in de zorg. Het Instituut voor Bewegingsstudies (IBS) van Hogeschool Utrecht gaat nu samenwerken met Siilo om de app verder te ontwikkelen om de app ook te gebruiken in onderwijssituaties binnen het beweegdomein.


Meer artikelen in eHealth

Channel eHealth

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van eHealth. eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Mail bij interesse s.v.p. naar topics@emerce.nl.