eHealth

eHealth nieuwsbrief

 

Artikelen in eHealth

1 miljoen euro voor onderzoek Big Data in gezondheidszorg

Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) ontvangt een Europese subsidie van 1 miljoen euro voor het onderzoek naar de brede toepassing van Big Data in de gezondheidszorg. ESHPM gaat onderzoeken of, hoe en onder welke voorwaarden met Big Data de productiviteit in de zorg kan worden verhoogd.


Amazon gooit Amerikaanse zorg op de schop

Temidden van een ontslagronde op het hoofdkantoor van Amazon in Seattle is de e-commercegigant onlangs gestart met een wel heel bijzondere nieuwe tak van sport: het innoveren van de Amerikaanse gezondheidssector. Samen met Berkshire Hathaway (het vierde grootste bedrijf ter wereld met als grootaandeelhouder durfinvesteerder Warren Buffet) en zakenbank JPMorgan Chase.


Godfried Bogaerts (BeterDichtbij): ‘De zorg slimmer organiseren’

Veranderingen binnen de zorg gaan langzaam. Artsen hebben het druk en zitten over het algemeen niet te wachten op zaken die in eerste instantie veel tijd lijken te gaan kosten. Toch heeft Godfried Bogaerts van BeterDichtbij een aantal zorgpartijen bereid gevonden gebruik te maken van zijn dienst. BeterDichtbij biedt patiënten de mogelijkheid om hun arts een bericht te sturen. De zorginstelling kan die vervolgens middels een schriftelijk bericht afhandelen. Het klinkt eenvoudig, maar heeft toch de nodige voeten in de aarde, zo vertelt hij aan Top Names.


TU Delft ontwikkelt virtuele coach voor patiënten met posttraumatische stressstoornis

Een virtuele coach kan in de toekomst positief bijdragen aan de therapie van mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS), zoals oorlogsveteranen en slachtoffers van seksueel misbruik tijdens hun jeugd. Dat stelt Myrthe Tielman, vorige week aan de TU Delft promoveerde.


Meer artikelen in eHealth

Channel eHealth

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van eHealth. eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën, en met name internettechnologie, om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Mail bij interesse s.v.p. naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels