Amsterdam eWeek

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Amsterdam eWeek

eDay terugblik: Attention, attention, we need trust

Florian ter Voert is trouw lezer van Emerce en de Emerce eDay is een ‘must’ voor hem, n hij deelt graag zijn ervaringen. Hoofdzakelijk gericht op tech en e-commerce, is er dit jaar ook veel ruimte voor media. Sessies over ‘live content’, ‘brand building’ en de belofte van Mark Adams (“please not another millennial presentation”) is koren op de molen van een PR-adviseur geboren in 1990.


Emerce eDay 2017: de foto’s

Tussen de presentaties door kon je nauwelijks door de hoofdhal lopen, zo druk was het gisteren op eDay in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Met sprekers als Scott Coleman (Pinterest), Jane Zavalishina (Xanex), Ian Bernstein (Misty) en Kim Larsen (Casumo) was deze eDay even divers als boeiend. Vaste fotograaf Peter Boer vloog van hot naar haar. Hieronder een selectie van zijn indrukken.


Lesara: ‘Onze website is bijna overbodig, app domineert’

Tachtig procent van het verkeer en driekwart van de omzet van online modewinkel Lesara komt al via het mobiele kanaal. “De vaste website is bijna overbodig”, zei CEO Roman Kirsch gisteren op Emerce eDay. “In India zijn shops die alleen nog maar via hun app werken en helemaal geen site meer hebben.”


25 scale-ups geselecteerd voor Emerce eDay Scale-up Café

Er zijn in totaal 25 scale-ups geselecteerd voor het Scale-up Café, onderdeel van Emerce eDay. In het Scale-up Café kunnen bedrijven die de opstartfase inmiddels achter de rug hebben, kennismaken met CEO’s, investeerders en potentiële klanten. Het doel is om in een informele sfeer te netwerken met mogelijke partners. En om vrijblijvend ideeën en adviezen uit te wisselen.


Remon Tijssen over zijn kijk op design: ‘Blijf alles in twijfel trekken’

Designers gebruiken geregeld componenten die zich al eens bewezen hebben. “Dat is goed – fantastisch zelfs – maar ze moeten niet vergeten om al die ingrediënten in twijfel te blijven trekken”, zegt Remon Tijssen. De bekende designer is deze week over vanuit San Francisco voor ‘Digital Dinner Amsterdam’. Hij vertelt over zijn visie.


Meer artikelen in Amsterdam eWeek

Channel Amsterdam eWeek

Lees hier het laatste (achtergrond-)nieuws van onze experts over Amsterdam eWeek, dat van 2-7 oktober plaatsvindt.