Financials

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Financials

Nieuwe betaalwet PSD2: handig of te verreikend?

Het aanbieden van financiële diensten is aan het veranderen. Waar het voorheen voorbehouden was aan de meer traditionele spelers zoals banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers, is er een grote opkomst van zogeheten Fintech-bedrijven (een afkorting voor Financial Technology). En om dit in goede banen te leiden is er nieuwe wetgeving PSD2 op komst die ook een grote privacy-impact heeft.


Nog altijd veel onduidelijkheid over ‘Nederlander’ in cryptoschandaal

Een Nederlander met de naam Joost van Doorn wordt genoemd als de spil van een groot cryptoschandaal. Nadat het bedrijfje Confido via een ICO (Initial Coin Offering) op 7 november 374.000 dollar had opgehaald om een app te bouwen is de startup inclusief de inleg van de aardbodem verdwenen.


Nederlandse bedrijven over PSD2: eerst standaarden, dan toepassingen

Nederlandse financiële instellingen vrezen de aanstaande invoering van PSD2 niet. De nieuwe richtlijn voor betaaldiensten in Europa moet leiden tot meer innovatie en concurrentie in het betalingsverkeer. Dit betekent onder meer dat banken derde partijen (TPP’s) toegang moeten geven tot gegevens van hun klanten als zij hiervoor toestemming geven.


Adyen en AdviceRobo in FinTech 100

Chinese bedrijven blijven leidend op het gebied van fintech. In de nieuwe FinTech 100 ranking van KPMG en H2 Ventures, de ranglijst van de honderd meest toonaangevende fintech bedrijven, nemen het Chinese Ant Financial, ZhongAn en Qudian de eerste drie posities in. De Amerikaanse fintechbedrijven Oscar en Avant bezetten een vierde en vijfde positie.


Meer artikelen in Financials

Channel Financials

Alles over online innovatie in het bank- en verzekeringswezen. Over trends, ontwikkelingen en disruptie. Je leest het in dit Topic. Heb jij een interessant verhaal voor onze lezer? Mail dan naar topics@emerce.nl

Interessant in gerelateerde channels