Financials

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Financials

PSD2 brengt performance-uitdaging voor API’s banken

Dankzij de komst van PSD2 ontstaat er een geheel nieuw speelveld voor banken dat meer ruimte biedt voor concurrentie, maar ook voor nieuwe, innovatieve betaaldiensten. PSD2 verplicht banken onder meer rekeninginformatie en betalingsinitialisatie via een API beschikbaar te maken. Dit brengt een nieuwe uitdaging met zich mee: want hoe zorg je dat de snelheid en capaciteit van jouw API zijn gewaarborgd en je niet achterblijft bij concurrerende payment providers?


Europese investeringen in fintech naar recordhoogte

De Europese investeringen in fintech zijn in de laatste drie maanden van vorig jaar naar recordhoogte gestegen. In het laatste kwartaal van 2017 werd voor een bedrag van ruim 2 miljard in Europese fintechbedrijven gestoken. Dat blijkt uit Pulse of Fintech, een onderzoek dat KPMG iedere drie maanden uitvoert naar de investeringen die wereldwijd gedaan worden in fintech.


Europees actieplan voor cybersecurity en innovatielab fintech

Europa heeft de cybersecurity van fintechs hoog op de agenda gezet. Dat blijkt uit het recent vrijgegeven concept ‘FinTech Action Plan’. In het document zegt de Europese Commissie ook te beseffen dat het de markt niet moet belemmeren met een lading aan regels en richtlijnen. Een heus ‘FinTech Lab’ wordt in het leven geroepen om bedrijven makkelijker te laten experimenteren.


Meer artikelen in Financials

Channel Financials

Alles over online innovatie in het bank- en verzekeringswezen. Over trends, ontwikkelingen en disruptie. Je leest het in dit Topic. Heb jij een interessant verhaal voor onze lezer? Mail dan naar topics@emerce.nl

Interessant in gerelateerde channels