Hosting

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Hosting

Markt Nederlandse domeinnamen nog altijd dynamisch

De markt voor Nederlandse domeinnamen is nog altijd erg dynamisch. Dat constateert domeinbeheerder SIDN. Ieder jaar worden er circa 1,2 miljoen nieuwe domeinnamen geregistreerd en bijna 1 miljoen weer opgeheven. In de praktijk zijn van de 9 miljoen domeinnamen bijna 5 miljoen namen beschikbaar die ooit geregistreerd waren.


Steeds meer Nederlanders in de cloud

Bijna de helft van de Nederlanders zegt in 2017 de cloud te gebruiken om bestanden op te slaan. Dat zijn er meer dan in voorgaande jaren. Vooral foto’s worden er opgeslagen. Nederland behoort tot de Europese top in cloudgebruik, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het onderzoek ICT gebruik van huishoudens en personen 2017 van het CBS.


Dit zijn de 5 trends in hosting performance

Alles moet sneller, efficiënter en beter als het aan Google ligt. Snelheid en gebruiksgemak worden elk jaar belangrijker in de Googlerankings en vraagt om steeds meer flexibiliteit van ondernemers op het gebied van weboptimalisatie. De meeste mensen denken bij het optimaliseren van een website aan on-site optimalisatie zoals het schrijven van content volgens de vele SEO-blogs. Off-site optimalisatie blijft hierbij helaas onderbelicht, terwijl hier juist veel winst te behalen valt.


AP: onafgeschermde publicatie van WHOIS-gegevens in strijd met de wet

Het onbeperkt publiekelijk toegankelijk maken van WHOIS-gegevens van domeinnaamhouders door Nederlandse registries is in strijd met de huidige Nederlandse privacywetgeving. Dat laat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) weten aan een Nederlandse beheerder van domeinnaamextensies. Openbaar making van deze persoonsgegevens is niet noodzakelijk. Toegang tot de gegevens van domeinnaamhouders is vanzelfsprekend mogelijk als dat bijvoorbeeld om technische […]


Meer artikelen in Hosting

Channel Hosting

Topic Hosting brengt achtergronden en ontwikkelingen, best practises, cases, opinie en research over hosting. Om op de hoogte te blijven, goed geïnformeerde beslissingen te kunnen nemen en kennis te delen over alles wat te maken heeft met hosting.

Interessant in gerelateerde channels