Internet of Things

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Internet of Things

Kaj Beetstra (Innovation in Motion): ‘Bestaande gordijnen automatiseren met Slide’

Met een goed idee en een 3D printer kan iedereen aan de slag. Maar er zijn weinig mensen die er direct ook een goed en bruikbaar product mee weten te maken. Kaj Beetstra bedacht een systeem waarmee je je gordijnen kunt automatiseren. In Top Names vertelt hij over de valkuilen, het valideren van het product en de voordelen van geautomatiseerde gordijnen.


Waarom Internet of Things meer design nodig heeft

‘Pleur zo’n ding op tafel en raak gegarandeerd al je vrienden kwijt’. Het slimme zoutvaatje, in augustus grootschalig aangekondigd, leek niet per se het type product waar Nederland op zat te wachten. Website Flabber noemde het zelfs een ‘wanstaltige startup’. En het is lastig ze ongelijk te geven. Het eerste slimme zoutvaatje ter wereld is een ‘connected product’ waarvan velen zich afvragen: waarom verbind je in godsnaam een zoutvaatje met het internet?


Provincie Noord-Holland organiseert hackaton rond zelfrijdende auto’s

De provincie Noord-Holland organiseert 14 tot en met 16 september de hackathon Hack the Road. Dan zullen teams 48 uur lang aan een prototype werken waarmee op provinciale wegen belangrijke verkeersinformatie, zoals een file op de route of een gevaarlijke weersituatie, doorgegeven kan worden naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.


Meer artikelen in Internet of Things

Channel Internet of Things

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things, ofwel de trend waarbij steeds meer apparaten en objecten verbonden raken met het internet. Blijf op de hoogte aan de hand van achtergrondartikelen, best practises, opinie en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels