Legal

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Legal

BREIN: ‘Luchtje aan het commerciële usenet’

Er zit een luchtje aan het commerciële usenet. Dat zegt directeur Tim Kuik van Stichting BREIN naar aanleiding van strafrechtelijke acties tegen illegale usenet aanbieders uit Duitsland. ​Drie illegale portals boden toegang tot illegale bestanden van films, series, muziek, software, games en boeken. De Nederlandse justitie werkte mee op basis van een internationaal rechtshulpverzoek via ​Eurojust, ​het Europese samenwerkingsverband tussen justitiële autoriteiten.


GDPR: Nederlandse bedrijven denken zelf goed op schema te liggen

Nederlandse bedrijven denken redelijk op schema te liggen met de voorbereidingen voor de General Data Protection Regulation (GDPR) of Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Dat blijkt uit een rondgang onder leden van de DDMA. De wetgeving die vanaf mei volgend jaar in werking treedt heeft grote impact op de bedrijven en hun dataverwerking.


Een Dutch Interactive Award en tòch geen auteursrecht?

Lijkt de website van Tuinmeubelshop op de website van Kees Smit? Ja, best wel. Inbreuk op het auteursrecht! Toch? Kees Smit vond het in ieder geval niet grappig. De Keessmit-site was ontwikkeld door Adwise en genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Het klinkt logisch dat er dan auteursrecht op je site zit, hoewel bij een DIA naar meer wordt gekeken dan alleen originaliteit Maar is het ook zo?


Meer artikelen in Legal

Channel Legal

Legal biedt informatie rond diverse juridische onderwerpen in e-commerce, media en online marketing. Discussie, juridische ontwikkelingen op verschillende gebieden en handige informatie. Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels