Legal

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Legal

Ben je nog online na de dood?

We zijn dagelijks bezig onze digitale identiteit te creëren en bij te houden. Maar wat gebeurt er met die identiteit na onze dood? Wat doe je met alle social accounts en online profielen van je partner of familielid als diegene overlijdt? Naarmate ons digitale leven omvangrijker wordt, neemt ook het belang van onze online identiteit toe en dus is het zaak na te denken over wat daarmee gebeurt als we er niet meer zijn.


Zaak BREIN tegen Ziggo en XS4ALL over het blokkeren van The Pirate Bay moet over

De advocaat-generaal bij de Hoge Raad heeft vrijdag in de zaak BREIN tegen Ziggo en XS4All geadviseerd tot vernietiging van het arrest van het gerechtshof Den Haag, waarmee vier jaar geleden de blokkering van The Pirate Bay werd opgeheven. De zaak moet worden overgedaan en de verwachting is dat de blokkade alsnog wordt toegewezen.


Nederlands bezoek aan The Pirate Bay flink gedaald na blokkade

Nieuwe metingen van bureau comScore laat zien dat het aantal unieke bezoekers van thepiratebay.org uit Nederland met meer dan 40 procent is gedaald tussen september 2017 en december 2017 nadat internetaanbieders Ziggo en XS4ALL door de rechter werden bevolen de toegang tot het domein te blokkeren.


Meer artikelen in Legal

Channel Legal

Legal biedt informatie rond diverse juridische onderwerpen in e-commerce, media en online marketing. Discussie, juridische ontwikkelingen op verschillende gebieden en handige informatie. Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels