Marketplaces

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Marketplaces

Knab groeit tot financiële marktplaats: ‘Zo ontwrichtend als in retail’

Knab ziet de rol van het ‘market place’-model in de financiële sector groeien. Komende maanden wil het nog meer diensten introduceren die niet door de bank zelf geleverd worden, maar door partners en zelfs concurrenten. Knab brengt dan vraag en aanbod bij elkaar, vertelt Directeur Retail Jens Waaijers. “Met een zo breed mogelijk aanbod kunnen we klanten beter helpen.”


Marktplaatsen winnen de strijd om de aandacht van de klant

Het concept van een marktplaats is niets nieuws maar toch is het businessmodel relevanter dan ooit. Het gemak dat een one-stop-megashop de consument biedt zorgt ervoor dat steeds meer merken en retailers hiernaar kijken. Zij staan voor de keuze: ofwel aansluiten bij een marktplaats ofwel hun eigen businessmodel aanpassen zodat ze ook third party verkopers kunnen faciliteren in hun webshop.


Infographic: 23 jaar Amazon

Amazon is van een bescheiden online boekverkoper in 23 jaar uitgegroeid tot een van de grootste webwinkels ter wereld. Alleen al in de VS heeft Amazon een marktaandeel van 43 procent met ruim 300 miljoen gebruikers. Dagelijks worden 1 miljoen nieuwe artikelen toegevoegd. Een infographic vol Amazon weetjes en een mooie tijdlijn.


Column: Disrupted by Amazon

2017 was het jaar waarin we massaal gewend raakten om online spullen te bestellen en te gebruiken wanneer wij dat willen, in plaats van dat door anderen te laten bepalen. Zo zorgde Netflix ervoor dat seamless tech de norm werd door ons kennis te laten maken met content die je zowel op je smartphone, je tablet als het grote scherm kunt bekijken. En dat geheel device-agnostisch.


Meer artikelen in Marketplaces

Channel Marketplaces

Klanten willen niet meer van winkel naar winkel, maar zetten hun zoektocht voort op marktplaatsen, zoals Alibaba, Amazon, Bestbuy en dichterbij huis bol.com. Dit topic behandelt alle trends, veranderingen en marktontwikkelingen op het gebied van dit soort marktplaatsen. Zelf bijdragen aan dit Topic? Mail naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels