Privacy

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Privacy

Emerce Performance: ‘Privacywetgeving enorme uitdaging voor uitgevers’

Op Emerce Performance, komende donderdag in Amsterdam, kan het onderwerp GDPR moeilijk ontbreken. Tim Geenen, de CEO en oprichter van Faktor lanceert volgend jaar een op blockchain gebaseerd Identity Management Platform voor uitgevers die veel van de gevreesde rompslomp zou kunnen voorkomen. Greenen vervulde rollen bij Bannerconnect (GroupM) en Improve Digital en is mede-oprichter en voorzitter van de eerste IAB Programmatic taskforce in Europa.


DDMA scherpt controle Privacy Waarborg aan voor Europese regelgeving

DDMA, de vereniging voor data en marketing, heeft het DDMA Privacy Waarborg grondig herzien. Dit keurmerk, waarmee organisaties laten zien dat ze zorgvuldig en transparant omgaan met persoonsgegevens, is nu in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR). Deze nieuwe privacywet geldt vanaf 25 mei 2018.


‘Veel bedrijven delen klantgegevens ongevraagd met Facebook’

Veel bedrijven delen klantgegevens met Facebook zonder de benodigde toestemming van hun klanten. Daarmee overtreden zij volgens de Consumentenbond de Wet bescherming persoonsgegevens. De Consumentenbond heeft 17 bedrijven hier op aangesproken. Vier bedrijven zijn er al mee gestopt of doen dat binnenkort.


AVG: Hoelang mag je als webwinkel persoonsgegevens bewaren?

Als webwinkelier verwerk je de persoonsgegevens van je klanten, zoals voor het afronden van een online bestelling. Deze persoonsgegevens zijn dan bijvoorbeeld noodzakelijk om de producten naar de klant te verzenden en de betaling(en) hiervoor te ontvangen. Ook als je hierna nieuwsbrieven verstuurt aan je klanten, kan een e-mailadres een persoonsgegeven zijn.  Maar hoelang mag je deze gegevens eigenlijk bewaren? Vanaf 25 mei 2018 gelden hier de regels uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voor. Aan de hand van een paar voorbeelden geven we aan wat dit voor webwinkeliers inhoudt.


Meer artikelen in Privacy

Channel Privacy

In dit Topic lees je alles over online privacy. Hoe en in welke mate kunnen en mogen bedrijven persoonlijke gegevens delen op het internet? Welke technieken en technologieën zijn er om je gegevens, data, communicatie en voorkeuren te beschermen? Welke regelgeving is er? Je leest het hier.

Interessant in gerelateerde channels