Programmatic

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Programmatic

Waarom Unilever blockchain test voor programmatic reclame

Unilever en IBM hebben bekendgemaakt te experimenteren met een blockchaintechnologie voor de handel in advertenties. De bedrijven doen dit omdat ze denken er transparantie mee te creëren in de automatische, programmatic, inkoop. Wat is precies het probleem en wat denken de bedrijven ermee op te lossen?


Improve Digital met first price auction-optie in header bidding

First price bid auction was tijdens de afgelopen Dmexco-vakbeurs in Keulen hét buzzword. Technologiebedrijf Improve Digital brengt de techniek nu in de praktijk. Uitgevers moeten ervan gaan profiteren omdat ze meer kunnen verdienen aan hun inventory. Adverteerders moeten beter bedenken hoeveel ze willen betalen voor een uiting.


Zo voorkom je schade door Ad Fraud

Als online marketeer wil je altijd het onderste uit de kan halen voor de beste prestaties van jouw campagnes. Grote kans dat je beslissingen maakt op basis van de data uit de Demand Side Platform (DSP). Maar klopt het wel dat de CTR op die ene site zo extreem hoog is? Hoe weet je zeker dat je de juiste doelgroep bereikt?  In dit blog vertel ik je welke stappen je kunt ondernemen om schade door Ad Fraud, Click Fraud en Brand Safety te voorkomen. 


‘Programmatic is geen Bermudadriehoek’

De besteding van advertentiebudgetten is verschoven van traditionele media (tv, print) naar online en dan met name programmatic. Voorheen kocht men advertenties in op basis van een IO (Insertion Order), waarbij je voor een bepaald bedrag binnen een bepaalde periode een vooraf vastgesteld aantal impressies voorgeschoteld kreeg. Daarbij kon je niet tussentijds bijsturen. Programmatic bood in dat opzicht uitkomst, maar de betrouwbaarheid ervan wordt door het bedrijfsleven in twijfel getrokken. Tijd om dat recht te zetten.


Wat iedere marketeer moet weten over programmatic buying

Programmatic buying zet voet aan de grond op het gebied van het aankopen van digitale advertentieruimtes, en daar plukken internetbedrijven dankzij betrouwbare conversies de vruchten van. Cyril Westerhof, country manager Benelux bij RTB House, vertelt je wat je als marketeer zou moeten weten.


Meer artikelen in Programmatic

Channel Programmatic

Hier vind je de laatste ontwikkelingen op het gebied van Programmatic Buying, ofwel het realtime bieden op advertentieruimte door middel van software om gebruikers unieke advertenties te tonen. Blijf op de hoogte aan de hand van achtergrondartikelen, best practices, opinie en cases. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels