Security

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Security

‘Kaspersky heeft genoeg spreiding om besluit Rijksoverheid op te vangen’

Online beveiliger Kaspersky zal zeker een klap krijgen van besluit van de Nederlandse overheid om te stoppen met zijn software, maar databasemarketingspecialist Computer Profile constateert dat het Russische bedrijf een sterke marktpositie heeft opgebouwd bij lokale overheidsorganisaties en in andere sectoren.


Rijksoverheid wil gebruik antivirussoftware Kaspersky Lab afbouwen

Na de VS heeft ook Nederland besloten om het gebruik van antivirussoftware van het Russische Kaspersky Lab door de Rijksoverheid af te bouwen. Het kabinet heeft de Tweede Kamer maandag geïnformeerd over de voorzorgsmaatregel. De voorzorgsmaatregel wordt genomen omdat antivirussoftware ‘diep in systemen van de overheid’ zit en misbruik een groot veiligheidsrisico kan vormen. Russische […]


Goudkoorts rond ransomware lijkt voorbij

De goudkoorts rond ransomware lijkt voorbij te zijn. Weliswaar nam het aantal ransomware-aanvallen in 2017 met meer dan 400 procent toe, maar dat kwam vooral door de virtuele worm WannaCry. Aanvallen met andere ransomware-varianten namen het afgelopen jaar juist af, zegt F-Secure in het rapport The Changing State of Ransomware.


Nederlandse onderzoekers: Aanval op Bitcoin lijkt eenvoudiger dan gedacht

Een aanval op de Bitcoin lijkt eenvoudiger dan altijd werd aangenomen. Als een groep Bitcoingebruikers die over 20 procent van de rekenkracht beschikt zich verenigt, dan kan deze groep in een paar dagen een aanval uitvoeren om alle andere gebruikers te dwingen om een nieuwe standaard voor Bitcoin te accepteren. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Twente.


Meer artikelen in Security

Channel Security

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews inzake online security. Wil je je kennis delen door ook hier te publiceren? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels