Security

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Security

Overheden adviseren bluetooth uit te schakelen

Het Nederlandse Cyber Security Centrum (NCSC), het Bundesamtes für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) en het Computer Emergency Readiness Team van de Amerikaanse overheid (US-CERT) adviseren gebruikers om bluetooth tijdelijk uit te schakelen op hun laptops of mobiele telefoons. Dit vanwege een kwetsbaarheid waarmee apparaten volledig zijn over te nemen.


Keurmerk voor cyberrisico’s in de maak

Samen met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), Nederland ICT en publieke partners voert het Verbond van Verzekeraars oriënterende gesprekken over de ontwikkeling van een keurmerk voor cyberrisico’s. Ook onder verzekeraars bestaat de behoefte aan eenduidigheid in de adviezen die zij over cyberbeveiliging geven aan hun klanten.


BitSensor: in 50 milliseconden een hack opsporen in je webapplicaties

“Elke organisatie kan gehackt worden, dat is inmiddels geen nieuws meer. Wel dat maar vijf procent van de hacks wordt gevonden, en dan nog na gemiddeld negen maanden”, zegt Alex Dings, oprichter van BitSensor. Hun handige plug-in belooft daar in een oogwenk verandering in te brengen.


Meer artikelen in Security

Channel Security

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews inzake online security. Wil je je kennis delen door ook hier te publiceren? Mail dan naar topics@emerce.nl.