Security

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Security

Infographic: zorgsector onder vuur

Het aantal aanvallen op de zorgsector is in 2017 wereldwijd met 210 procent toegenomen, zo blijkt uit het afgelopen week verschenen McAfee Labs Threats Report: March 2018. Uit het onderzoek blijkt dat veel van deze incidenten het gevolg waren van het feit dat zorgorganisaties zich niet houden aan best practices op het gebied van beveiliging. Ook worden kwetsbaarheden in medische software vaak niet gedicht.


‘Smartphone fabrikanten blijven hardnekkig achter met updates’

Nog steeds krijgen veel Android smartphones te weinig software- en veiligheidsupdates, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Slechts één op de tien toestellen is voorzien van de laatste Androidversie en maar één op de vijf smartphones kreeg in de eerste twee maanden van 2018 een veiligheidsupdate.


Consumentenbond waarschuwt voor malafide pc-scanner

De Consumentenbond waarschuwt voor de malafide pc-scanner Reimage. ReimageTech, het bedrijf achter de software, maakt volgens de bond consumenten bang met niet-bestaande computerproblemen en smeert ze vervolgens een duur abonnement aan. Ook claimt Reimage ten onrechte door Microsoft te worden aanbevolen.


Nieuwe campagne moet Nederlanders beter wapenen tegen online gevaren

Slechts de helft van de Nederlanders weet hoe hij zich tegen online gevaren kan beschermen, blijkt uit onderzoek in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Vandaag start dan ook een campagne die Nederlanders moet helpen om zich tegen ransomware en andere online gevaren te wapenen.


‘Cybercrime kost wereldeconomie bijna 500 miljard euro’

Cybercriminaliteit leidt volgens een nieuw onderzoek tot 600 miljard dollar schade, oftewel 0,8 procent van wereldwijde BNP. Dit is aanzienlijk meer dan de 445 miljard dollar die naar voren kwam uit een vergelijkbaar onderzoek uit 2014 van McAfee en het Center for Strategic and International Studies (CSIS).


Voorkom paniek bij volgende IT-mediahype

Nu het stof over de DDoS-aanvallen is neergedaald, mogen we niet overgaan tot de orde van de dag. Rustig afwachten tot een volgende IT-mediahype over cyber security is geen optie. Laten we iets leren van de ophef.

Wat de afgelopen weken wederom duidelijk werd, is de grote kloof tussen IT-gebruik en IT-kennis. Daarbij kennen we geen balans tussen vertrouwen en angst. Allerlei wildwestverhalen over spuwende geldautomaten veroorzaakt door DDoS-aanvallen op een bank zorgen voor angst en paniek. Zonde van de energie.


‘Cyberdreigingen toenemend risico voor de financiële stabiliteit, crypto’s niet’

De cyberdreiging voor de Nederlandse financiële sector is structureel toegenomen. Financiële instellingen, hun dienstverleners en andere vitale sectoren zijn steeds vaker het doelwit van cyberaanvallen. Aanvalstechnieken worden geavanceerder en meerdere instellingen kunnen gelijktijdig geraakt worden. Daarvoor waarschuwt het Financieel Stabiliteitscomité, dat eerder deze maand bij elkaar is gekomen.


Meer artikelen in Security

Channel Security

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews inzake online security. Wil je je kennis delen door ook hier te publiceren? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels