Singularity

Nieuwsbrief

 

Artikelen in Singularity

Beyond the Bot: wat kun je nog meer doen met klantinteracties?

Als het gaat over innovaties in klantinteracties dan worden al snel chatbots genoemd met die van KLM op Messenger als het schoolvoorbeeld. Het merendeel van de bedrijven doet echter nog weinig of helemaal niets met dialooggestuurde interfaces en de achterliggende technieken voor tekstherkenning en kunstmatige intelligentie.


‘Veiligheidsmaatregelen Kunstmatige intelligentie niet afdoende’

Op veel gebieden heeft KI de menselijke intelligentie al ingehaald. De vraag is in hoeverre we ons afdoende kunnen beschermen tegen de dreiging van de negatieve kanten van kunstmatige intelligentie, terwijl we er tegelijkertijd van kunnen profiteren. Dat stelt hoogleraar Computer Science Pieter Spronck van de Universiteit van Tilburg.


No Isolation: robot redt het sociale leven van langdurig zieke kinderen

Veel langdurig zieke kinderen gaan lange tijd niet naar school. Behalve lessen missen ze sociaal contact, terwijl dat juist essentieel om een zo ‘normaal’ mogelijk leven te leiden. De AV1 van No Isolation doorbreekt de eenzaamheid. “De robot neemt in de klas fysiek de plaats in van het kind,” zegt Elisa Salemink, Community Manager Nederland bij No Isolation – made in Norway.


VINT: ‘Neem angst voor kunstmatige intelligentie serieus’

De angst die mensen hebben voor technologische ontwikkelingen waarbij de computer het denkwerk van mensen overneemt moet serieus worden genomen. Dat zegt het Verkenningsinstituut voor Nieuwe Technologie (VINT) van IT-dienstverlener Sogeti in een nieuw rapport in de reeks over kunstmatige intelligentie, De FrankensteinFactor; Anatomie van de angst voor AI.


Meer artikelen in Singularity

Channel Singularity

De technologie ontwikkelt zich exponentieel snel. Technologische singulariteit is een toekomstig breekpunt wanneer de technologische vooruitgang zo snel gaat dat mensen met hun tegenwoordige intelligentie de resulterende maatschappij niet meer kunnen begrijpen. Je leest er hier alles over. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.