Startups

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Startups

Chargetrip: routeplanner voor elektrisch rijden maakt einde aan puzzelrit

In 2016 richtten Mark Hulsbergen, Gideon van Dijk, Andreas Sansano en Pieter Waller Chargetrip op. Pieter: “Onze intuïtieve routeplanning maakt elektrisch rijden over lange afstanden makkelijker en leuker voor consumenten. Voor bedrijven biedt Chargetrip interessante kansen om te elektrificeren en kostenefficiënter te werken.”


Internationaal opschalen fintech blijft uitdaging door regulering

Het is voor fintech start-ups nog altijd erg lastig om internationaal te groeien. Met name de regelgeving die ook nog eens in de diverse Europese landen van elkaar verschilt, remt bedrijven af. Die conclusie werd getrokken op Money2020 – de fintech-conferentie die afgelopen week is gehouden in de Amsterdamse Rai.


Kalo Bagijn (BinckBank en Brand New Day): ‘We creëerden onze eigen vijand’

Wie als beginnend ondernemer advies vraagt aan Kalo Bagijn – oprichter van BinckBank en pensioenbank Brand New Day – krijgt te horen dat je een vijand moet zoeken. Wie is Bagijns aartsrivaal? ‘Voor de propositie van BinckBank in de markt waarin de concurrenten vooral grote, machtige partijen waren, creëerden we een vijand. Intern werkte het goed, omdat we beter en sneller wilden dan de concurrent, extern waren we een alternatief voor grote banken en verzekeraars. Dit zorgde voor een ‘wij tegen zij’ gevoel. Uiteindelijk moet je natuurlijk wel een product hebben waarmee je kan concurreren. Met Binckbank hebben we een steen in de vijver gegooid door bij beleggingen 99% minder rente te vragen dan bij de gevestigde banken. Er kwam een kat uit de boom reactie, dat ons de kans gaf om te groeien’, aldus Bagijn.


Meer artikelen in Startups

Channel Startups

Hier vind je nieuws, achtergrondverhalen, cases, best practices en interviews op het gebied van ondernemen. Je leest hier alles over startups en venturing, trends, nieuwe producten, investeringen en overnames in digitale media en tech. Heb je kennis te delen? Experts kunnen een bijdrage leveren aan dit Topic. Interesse? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels