Strategy

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Strategy

Digitalisering Intergamma: ‘Maatwerk moet hoge toegevoegde waarde hebben’

Intergamma, het moederbedrijf van Gamma en Karwei, wil de beste omnichannel retailer van de Benelux worden. Het technologische fundament daarvoor kenmerkt zich door een mix van microservices en standaardapplicaties, vertelt CIO Simon Hansen. “We willen ons kunnen focussen op retail.”


Waarom werkt niet iedere overheid digitaal?

De omgeving waar digitalisering het traagst lijkt te gaan is de overheid, vele goede voornemens ten spijt. Ondanks de evidente voordelen – met name een snellere dienstverlening aan inwoners en efficiëntere interne processen – werkt nog lang niet elke gemeente digitaal, terwijl er legio mooie voorbeelden zijn. Wat gaat daar mis? 


‘Fysieke winkel heeft grote meerwaarde voor omnichannel-winkels’

Begin 2017 vond 15 procent van de verkoop van producten online plaats, tegen 11 procent in 2015. Webwinkels groeien, terwijl veel fysieke winkels het moeilijk hebben. Dat consumenten meer producten online kopen betekent niet dat de offline winkel buitenspel staat. De fysieke winkel kan veel meerwaarde hebben voor de e-commerce, maar daar wordt nu nog te weinig gebruik van gemaakt. De winkel hoeft in ieder geval geen omzetmaker meer te zijn.


Kraftwerk creëert canvas voor betere chatbots en assistants

De wereld van chatbots, digitale assistants en slimme speakers zoals Google Home en Amazon Alexa wordt in rap tempo volwassen. Het aantal toepassingen groeit exponentieel en de gebruikerservaring wordt steeds beter. Maar hoe ontwerp je een goede conversational interface? Het Conversational Canvas is een gratis template dat helpt om waardevollere conversational interfaces te ontwerpen. Volgens […]


Waarom een digitale transformatie cruciaal is

De wereld draait niet langer om geld, maar om data. Sterker nog, geld heeft soms al de vorm van digitale data. Denk aan het minen van bitcoins via wiskundige algoritmes. Het bedrijfsleven digitaliseert in rap tempo en nieuwe technologieën veranderen producten, processen, businessmodellen en bedrijfsculturen. Economen spreken al van een nieuwe industriële revolutie: de industrie 4.0. Hoe komen bedrijven daar in mee? 


Meer artikelen in Strategy

Channel Strategy

In het topic Strategy lees je alles over de verschillende strategievormen binnen bedrijfsprocessen. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices over strategische processen. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels