SxSW Interactive

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in SxSW Interactive

GUTS deelt ervaringen ICO: ‘Overheid moet snel reguleren’

De Nederlandse overheid moet Initial Coin Offerings (ICO’s) snel reguleren. Die oproep doet Maarten Bloemers van GUTS op SxSW Interactive. Hoewel de CEO van het ticketplatform zelf heeft ervaren dat het organiseren van een goede ICO in de papieren loopt, is de markt nu ook erg aantrekkelijk voor oplichters.


GUTS: ‘Blockchaintechniek vanaf 2020 beschikbaar voor ticketbedrijven’

GUTS Tickets wil de ontwikkelde blockchaintechnologie snel beschikbaar maken voor de grote ticketbedrijven. Dat vertelt CEO Maarten Bloemers op SxSW Interactive. Hoewel de start-up zich nu nog richt op de Nederlandse markt, is het doel om tegen die tijd ook in het buitenland de strijd aan te gaan met zwarthandelaren en woekerprijzen.


SXSW: Technology anxiety is te omzeilen

De huidige snelheid van technologische vooruitgang boezemt veel mensen angst in. We zijn het punt voorbij waarop een individu – hoe intelligent ook – dit allemaal kan bevatten. Toch is er geen reden tot paniek, bleek op SXSW. Alle ingrediënten om te transformeren naar een gebalanceerde duurzame wereld zijn er.


Elon Musk: ‘Stomste wat je kunt doen is autofabrikant worden’

Tijdens SxSW bleek weer eens dat Elon Musk een ondernemer uit de bovencategorie is. Toch bouwde hij zijn bedrijven zonder businessplan, en zag hij ze bijna failliet gaan. Het verschil met gewone stervelingen: Musk bouwt bedrijven voor de verre toekomst, niet voor vandaag. En dat met zijn angst voor de opkomst van AI.


Ben je nog online na de dood?

We zijn dagelijks bezig onze digitale identiteit te creëren en bij te houden. Maar wat gebeurt er met die identiteit na onze dood? Wat doe je met alle social accounts en online profielen van je partner of familielid als diegene overlijdt? Naarmate ons digitale leven omvangrijker wordt, neemt ook het belang van onze online identiteit toe en dus is het zaak na te denken over wat daarmee gebeurt als we er niet meer zijn.


De trends van SXSW: de tijd van mobile is voorbij

De sfeer en de vibe die ik voel in Austin tijdens SXSW verrassen me elk jaar. Het is een enorm evenement, gesitueerd midden in Texas, in een gebied omgeven door ‘rednecks’. Mensen, zowel bezoekers en startups, als experts uit de creatieve industrie, komen hier samen om inspiratie op te doen, hun idee te pitchen en om elkaar te leren kennen. Inclusion was het keyword deze week, niet geheel vreemd als je kijkt naar het huidige politieke Amerikaanse klimaat waarin Trump beslissingen doorvoert die géén inclusion bewerkstelligen.


Meer artikelen in SxSW Interactive

Channel SxSW Interactive

Hier lees je al het nieuws en achtergronden van onze experts ter plaatse over het SxSW Interactive festival, dat van 9-16 maart in Austin, Texas wordt gehouden.