What's new

Top stories

Luchtbrug voor Nederlandse techstartups naar Dubai

Nederlandse innovatieve start-ups die zich willen richten op het Midden Oosten kunnen zich voortaan makkelijker vestigen in Dubai. Daartoe is een contract gesloten tussen het Dubai Technology Entrepreneurs Center (in handen van Sjeik Ahmed bin Saeed Al Maktoum) en INCO Business Group van de Bredase ondernemer Dennis Vermeulen.


Barend Raaff (Harver): ‘Anoniem beter personeel werven’

Iedereen die wel eens iemand heeft aangenomen, weet hoe lastig dat is. Op basis van een paar gesprekken inschatten of een persoon past in een team en het werk naar behoren gaat doen. Harver biedt een helpende hand. Het platform helpt bij het filteren van sollicitanten. “Bij ons ga je door een online proces en daarin doen wij twee dingen. Wij laten zien wat het werk inhoudt, waarmee de kandidaat een beter beeld krijgt van het werk dan met alleen een omschrijving. Tegelijkertijd zijn wij in staat om zaken te meten die voorspellend zijn voor succes”, aldus CEO Barend Raaff bij Top Names.


War for talent: social employer branding in drie stappen

Hoe vind je de juiste mensen voor de specifieke vacatures die je open hebt staan? Talent is waardevoller dan ooit en de jacht is geopend om die mensen voor je te winnen. Naast de traditionele recruitmentkantoren die overuren draaien, is er een relatief new kid on the block: social media, zeer geschikt voor employer branding.


‘Platformen bedreigen uitzendbranche’

Uitzendbureaus, arbeidsbemiddelaars en payrollers kunnen tot zelfs 70 procent van hun markt verliezen aan online platformen. Door zelf als platform te gaan werken, kan de sector voorkomen dat ze wordt weggedrukt door platformgiganten als LinkedIn of de spin-offs van Deliveroo en Uber. Dit stelt het ING Economisch Bureau.


Meer artikelen in Venture

Nieuwsbrief

Vacatures

Emerce Opleidingen