What's new

Top stories

Lars Wetemans (Wonderkind): ‘We zijn in twee jaar van 4 naar 71 FTE gegaan’

Het vinden van het juiste personeel kan een tijdrovende en frustrerende klus zijn. Wonderkind heeft software gebouwd waarmee je dat proces voor een groot deel automatiseert. Die software wordt ingezet op kanalen die traditioneel niet voor recruitment zijn bedoeld, denk aan Facebook of Google, waarbij targeting op basis van profielen van gebruikers van die sites een belangrijke rol speelt. “De creatie van de advertenties, de distributie en de optimalisatie is geautomatiseerd. De computer bepaalt zelf wanneer, waar en hoe die gaat adverteren om zo de ideale kandidaat te vinden tegen zo weinig mogelijk geld”, aldus Lars Wetemans, CEO bij Wonderkind.


Dutch Startup Association: De eerste belangenbehartiger voor en door startups

Je hebt ondernemers en ondernemende mensen. Diana Krieger rekent zichzelf tot de laatste categorie. Zij is betrokken bij het Internet of Things bedrijf BuzzerBase en de eerlijke en veilige email provider Soverin en stond aan de wieg van de Dutch Startup Association. “Het is de eerste belangenbehartiger voor en door startups.” De Dutch Startup Association is een vereniging, gedragen door de leden. Volgens Krieger was er behoefte aan. “Om de behoefte en de belangen van startups richting de politiek en beleidsmakers duidelijker over het voetlicht te krijgen. En daarin ook echt een stem te hebben. Er wordt vooral heel veel over en met startups gepraat, maar niet zo heel veel door startups zelf.”


Business met China: wat moet je weten?

Floor Nobels heeft een headhunting agency in China opgezet en woonde 3,5 jaar in China. Ze richt zich op het werven van hoogopgeleide Chinezen die goed Engels spreken. Zij brengt hen in contact met westerse bedrijven, waarvan 99 procent Nederlandse bedrijven. ‘Installeer ‘the one app that has it all’: WeChat. Dat is mijn lifesaver geweest in China. Je kan er mee vertalen, verkopen, betalen en chatten. Het is Whatsapp, PayPal, Facebook, Instagram, marktplaats, alles in één. Het is mijn acquisitiekanaal: al mijn leads komen binnen via deze app. In China communiceer je op de Chinese manier.’


Verhoog de waarde van je webshop

Webwinkels worden vaak pas gewaardeerd rond een moment van overname: de koper wil weten hoeveel hij moet bieden en de verkoper is benieuwd wat hij kan vragen. Een waardering is echter ook nuttig wanneer een overname niet in het vizier is! Een goede waardering geeft namelijk handvatten om de waarde van een webshop mee te verhogen, zolang de eigenaar deze zelf nog exploiteert.


Adjan Kodde (DDA): ‘Merendeel nieuw digitaal talent komt al uit buitenland’

Digitale bureaus krijgen de komende jaren een aantal nieuwe uitdagingen in hun schoot geworpen. Dat beeld schetst Adjan Kodde, voorzitter van branchevereniging Dutch Digital Agencies (DDA). Ter afsluiting van het DDA’s jubileumjaar blikt Kodde terug en kijkt hij vooruit. De toenemende schaarste aan talent, het vinden van nieuwe bedrijfsmodellen en de eigen winstgevendheid gaat bureaus bezighouden.


10 tips voor het opzetten van een nieuwe business unit

Touroperator Bohemian Birds groeide op in de markt voor studentenreizen (lustrumreizen en studiereizen). Onlangs zette het bedrijf een business unit voor incentive reizen op. Op basis van deze ervaringen deelt oprichter Jasper Mutsaerts tien tips met betrekking tot online strategie voor het opzetten van een nieuwe business unit.


Meer artikelen in Venture

Nieuwsbrief

Vacatures

Emerce Opleidingen