Webcasts

Nieuwsbrief

Vacatures

 

Artikelen in Webcasts

Presentatietechnieken voor een webinar

Voor veel mensen blijkt het presenteren voor een webinar een uitdaging te zijn. Presenteren voor een webinar is toch heel anders dan presenteren voor een groep. Bij een webinar praat je in feite tegen een camera in plaats van een persoon. Het lijkt alsof je tegen jezelf aan het praten bent. Dit kan onwennig aanvoelen, zeker […]


Flash is dood: Wat betekent dit voor webinars en webcasts?

Menig webinar is nog steeds gebaseerd op Flash technologie. Aangezien Flash door alle moderne browsers standaard wordt geblokkeerd en smartphones Flash niet eens ondersteunen, beperk je het deelnemersbereik. Kies daarom voor een webinar oplossing die niet op Flash is gebaseerd maar op alle apparaten werkt. Aan het begin van deze eeuw was Flash een essentiële […]


‘Omzet online radioreclame verdubbelde in 2016’

De omzet van online radio-exploitant The Media Exchange groeide in 2016 richting de twee miljoen euro, een verdubbeling ten opzichte van het voorgaande jaar. “Je merkt dat directies van radiozenders nu gereed staan om goed te investeren in digitalisering”, aldus TME-directeur Arthur Hoogendijk.


Interne communicatie, de transitie naar videocommunicatie

Hedendaagse interne communicatie professionals worden geconfronteerd met een hoop nieuwe uitdagingen. Waar vroeger iedereen van 9 tot 5 op kantoor aanwezig was, is dit sinds ‘Het Nieuwe Werken’ niet langer de realiteit. Een groot deel van de werknemers werkt thuis of vanuit een flexplek. Dit biedt natuurlijk vele voordelen, maar hoe zorg je er nu voor dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op blijven staan? In dit blog ga ik dieper in op de trends uit internationaal onderzoek en geef ik handvatten en inspiratie over hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw boodschap echt aankomt.


Podcasts over ondernemerschap die je moet kennen

Podcasts veroorzaken behoorlijk wat lawaai de laatste tijd. Letterlijk. Ze zijn namelijk in opmars. Podcasts? Ja, podcasts! Weet je nog, die audiobestanden die online beschikbaar worden gesteld en kunnen worden beluisterd wanneer jou dat uitkomt, zelfs offline. Het is net Netflix: radio on demand. Het is een terugkeer naar de intimiteit; woorden, geluiden en stiltes spelen zich als in een theater af in jouw hoofd. Waar commerciële radiozenders zich volpompten met commerciële uitingen, brengt de podcast creativiteit weer terug.


Webinars en webcasts: overeenkomsten en verschillen

Webinar en webcast, het zijn termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Voor wie nog niet zo bekend is in de wereld van live streaming lijken ze dan ook veel op elkaar. In technisch opzicht is dat ook zeker zo. Geluid en (vaak ook) beeld, worden via een live stream uitgezonden op het internet. Hierdoor is het bereik in principe oneindig. Iedereen die een computer, tablet of smartphone met internetverbinding heeft, kan meekijken. Maar wanneer je kijkt naar de mogelijkheden en doelstellingen, zijn ze zeker niet hetzelfde.


Meer artikelen in Webcasts

Channel Webcasts

Hier lees je alles over webcasts. Uitzendingen via het internet middels 'streaming video'. Hoe zet je het optimaal in? Wat zijn de trends en ontwikkelingen? Je leest het in dit Topic. Zelf bijdragen aan dit Topic kan: mail naar topics@emerce.nl.

Interessant in gerelateerde channels