Disruptie

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Disruptie

De toekomst van media in de wereld van smart homes en connected cars

Het is best uitdagend om als traditioneel mediabedrijf mee te komen in de snelle wereld van mobiele innovatie. Was in 2014 nog 57 procent online via de smartphone, in 2016 is dat maar liefst 75 procent. We gaan van mobile-first naar mobile-only. Tijd om jullie even bij te praten over de laatste ontwikkelingen in mobiel.


Merken die tijd omarmen ‘disrupten’ de markt

Tijdens SxSW sprak Design Director Christine Todorovich van Frog Design over het fenomeen tijd. Herinner je je de tijd voor de smartphone? Dat je ‘gewoon’ in de trein ging zitten zonder op je scherm te staren? Soms sprak je iemand aan die je nog niet kende. Nu doen we dat alleen nog digitaal; vet filmpje, like! Nog los van of hetgeen wat je ziet, nu eigenlijk echt of fake is.


Sander Duivestein (Trendwatcher): ‘Ideeën hebben tegenwoordig dankzij technologie een soort seks met elkaar’

Hij onderzoekt de impact van nieuwe technologie op de mens, bedrijven en maatschappij en vindt dat te weinig mensen zich verdiepen in de (technologische) mogelijkheden van de toekomst. Sander Duivestein stelt voor dat we out of the box denken, of gewoon die hele box weggooien: ‘Als je blijft zitten, qua nadenken, in het verleden dan schiet het niet op, want de toekomst komt er keihard aan.’


Column: #DeleteUber

In de stad New York melden zich wekelijks zo’n vijftigduizend nieuwe gebruikers bij Uber aan. Een duizelingwekkend aantal sign-ups voor een dienst die alweer acht jaar bestaat. En de impact van de giga-startup is in alle markten terug te zien. Van de ooit veertigduizend yellow cabs die door de New Yorkse Madison Avenue sjeesden, is nog maar een kwart over.


SxSW: hoe George Hotz de auto-industrie hackt

Vorig jaar vertelde George Hotz tijdens SxSW dat hij binnen een jaar de wereld wil veroveren met een nieuw product. George Hotz is nogal een held. Zo hackte hij als eerste ter wereld de iPhone simlockvrij en werd hij aangeklaagd door Sony wegens de PS3 hack. Nu bouwt hij zelfrijdende auto’s onder de naam comma.ai.


Digitaal DNA: vooral de omarming van nieuw soort leiderschap

Hoe digitaliseren organisaties eigenlijk? Is het verstandig daarvoor een Chief Digital Officer (CDO) aan te stellen? Helpt het om medewerkers van (internet)bedrijven over te nemen die de slag al eens hebben gemaakt? Of is het toch beter om iedereen kennis bij te brengen over nieuwe bedrijfsmodellen en innovatie?


Verantwoordelijkheid designers: gebruikers laten wennen aan AI

De rol van designers verandert. Dat big data en artificiële intelligentie (AI) voor de nodige innovatie gaan zorgen, moge inmiddels duidelijk zijn. Maar voordat ook de eindgebruikers gewend zijn aan dat idee moeten bedrijven nog een grote slag maken. Hierin hebben designers een hele grote verantwoordelijkheid.


‘Bank van de toekomst is virtuele assistent. Leeft u wel gezond?’

Banken zullen in 2030 helemaal onzichtbaar zijn. Nee, niet een zoveelste voorspelling over grootbanken die niet meer nodig zouden zijn. De bank wordt een virtuele assistent, vergelijkbaar met Apples Siri. Die voorspelling doet KPMG in een whitepaper over de toekomst van de financiële sector.


Europese lidstaten zetten in op grootschalig testen met zelfrijdend vervoer

Nederland, Duitsland, Zweden, Spanje, Oostenrijk en 21 andere EU-landen gaan samen grootschalige testen met zelfrijdende voertuigen opzetten. Dit is afgesproken tijdens een bijeenkomst over Connected en zelfrijdende voertuigen die op initiatief van minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) in Amsterdam is gehouden.


Meer artikelen in Disruptie

Topic: Disruptie

In het topic disruptie lees je alles over nieuwe en ontwrichtende innovaties die in verschillende markten de strijd aangaan met gevestigde organisaties. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Innovatie topics