Financials

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Financials

Brondata in opmars: Nederland voorop

Met de invoer van Payment Service Directive 2 (PSD2) kunnen consumenten derde partijen Access to Account (XS2A) verlenen. Zij kunnen dan met toestemming van de rekeninghouder toegang krijgen tot hun rekeninginformatie en/of transacties. Doel van deze wetgeving is om meer innovatie en concurrentie in de financiële dienstverlening te creëren. Hoewel PSD2 veel uitdaging biedt voor banken, is het voor de consument vooral spannend wat voor nieuwe diensten zullen worden ontworpen. Maar in hoeverre biedt Nederland een vruchtbare bodem voor zulke dienstverleners? En welke valkuilen staan ze nog in de weg?


Investeren in Insurtech: waarop wacht de Benelux?

Tot voor kort lag er geen enkele verzekeraar of durfkapitalist wakker van Insurtech. Nu is het stilaan een wereldwijde hype aan het worden. Vorig jaar werd er 1,58 miljard euro in Insurtech geïnvesteerd. In het eerste kwartaal 2017 opnieuw 382 miljoen. Alleen: in Nederland en België lijkt het belang van disruptieve technologie in consumenten-verzekeringen nog niet echt door te dringen.


Europese durfinvesteringen in fintech nemen fors toe

De durfinvesteringen in Europese fintech-bedrijven zijn in de eerste drie maanden van dit jaar aanzienlijk gestegen vergeleken met het laatste kwartaal van 2016. In de eerste drie maanden van 2017 investeerden durfkapitalisten voor een bedrag van 610 miljoen dollar in fintech, twee keer zoveel als in het laatste kwartaal van vorig jaar. Dit blijkt uit de Pulse of Fintech, een onderzoek dat KPMG iedere drie maanden uitvoert naar de investeringen die wereldwijd gedaan worden in fintech.


Hoe PSD2 en GDPR de financiële sector zullen transformeren

Het jaar 2018 wordt een bepalend jaar voor de bancaire en financiële sector. De General Data Protection Regulation (GDPR) en de herziene Payment Service Directive (PSD2) in de Europese Unie, de exclusieve controle van banken en andere financiële instellingen op financiële gegevens van hun klanten staat namelijk op het punt in te gaan.


Nederlandse investeringen in fintech blijven achter

De financiële sector investeert internationaal vijftien procent van de omzetten in vernieuwende en mogelijk ontwrichtende fintech. Bij Nederlandse financials ligt dat percentage op de helft: acht procent. Opvallend, want een nieuw PwC-rapport laat zien dat de sector verwacht een kwart van zijn omzet aan nieuwe spelers te verliezen.


Trōv: on-demand verzekeren voor losse items

DIAmond Award winnaar Trōv is een van de meest genoemde cases wanneer het gaat om disruptie van de verzekeringsbranche. Maar wat doet Trōv nou precies? Wat is het business model? En hoe succesvol is het? Trōv’s oprichter en CEO Scott Walchek deelt zijn visie en leerervaringen in een keynote presentatie tijdens DIA Amsterdam op 10 en 11 mei 2017.


Meer artikelen in Financials

Topic: Financials

Alles over online innovatie in het bank- en verzekeringswezen. Over trends, ontwikkelingen en disruptie. Je leest het in dit Topic. Heb jij een interessant verhaal voor onze lezer? Mail dan naar topics@emerce.nl

Interessant in andere Innovatie topics