Service Design

Nieuwsbrief

Emerce Jobs

 

Artikelen in Service Design

Nederlandse investeringen in fintech blijven achter

De financiële sector investeert internationaal vijftien procent van de omzetten in vernieuwende en mogelijk ontwrichtende fintech. Bij Nederlandse financials ligt dat percentage op de helft: acht procent. Opvallend, want een nieuw PwC-rapport laat zien dat de sector verwacht een kwart van zijn omzet aan nieuwe spelers te verliezen.


Trōv: on-demand verzekeren voor losse items

DIAmond Award winnaar Trōv is een van de meest genoemde cases wanneer het gaat om disruptie van de verzekeringsbranche. Maar wat doet Trōv nou precies? Wat is het business model? En hoe succesvol is het? Trōv’s oprichter en CEO Scott Walchek deelt zijn visie en leerervaringen in een keynote presentatie tijdens DIA Amsterdam op 10 en 11 mei 2017.


Risk As A Service brengt de innovatiemindset

Binnen ABN AMRO werken we samen met veel andere afdelingen en met externe partners aan innovatie. In dit blog wil ik één van deze samenwerkingen nader toelichten. Een jaar geleden zijn we met de afdeling Risk Management een innovatietraject gestart met de vraag hoe we kredietaanvragen van klanten op korte termijn beter en sneller kunnen behandelen. Met als vergezicht om de kansen die ‘Risk As A Service’ (RAAS) biedt te ontdekken: het commercieel aanbieden van risico-management als nieuwe dienst.


Meer artikelen in Service Design

Topic: Service Design

In het topic Service Design lees je alles over het organiseren en plannen van mensen, processen en communicatie om de samenwerking tussen dienstverlener en klant te verbeteren. Spijker je kennis bij met tips, tricks, achtergronden en best practices over Service Design. Ook bijdragen aan dit Topic? Mail dan naar topics@emerce.nl.

Interessant in andere Innovatie topics