-

Abovo Media: alleen ga je sneller, samen kom je verder

Een mediabureau waar nuchtere tegeltjeswijsheden het winnen van hippe managementtermen: dat is Abovo Media in een notendop. Het klinkt als een vreemde eend in de bijt van het medialandschap, maar Abovo Media is al meer dan twintig jaar koploper in het middensegment en niet voor niks. CEO Remko Poggenklaas vertelt over het mediabureau uit het Noord-Hollandse Hoorn.

Hoe zijn jullie ooit begonnen?

“Zo’n twintig jaar geleden was de trend dat mediabureaus zich vooral richtten op het allerhoogste segment, dat van de grote budgetten. Ondertussen werd het middensegment bijna vergeten. De oprichters Kees Verbeek en Marinus Zoutendijk zagen dit gat in de markt en sprongen daar met Abovo bijna letterlijk in.

In de tijd dat Abovo begon zag je vooral dat bureaus diensten boden puur gericht op media-inkoop. Er is natuurlijk niks mis met die keuze, maar Abovo gaat uit van de full service-gedachte: media aangevuld met creatie. Dat deden we twintig jaar geleden en doen we nu nog steeds. Inmiddels zijn hier disciplines bijgekomen zoals Data & technologie en werken we met 120 collega’s.”

Welke lessen heb je tot nu toe geleerd als ondernemer?

“Er is volgens mij een heel belangrijke les die geldt voor iedere ondernemer: je moet het gewoon doen. We zien bij startups vaak uitgebreide plannen, vergezichten en businesscases. Dat je onderzoek doet is natuurlijk heel goed, maar op een gegeven moment moet je er gewoon een klap op geven en aan de slag gaan. Daar begeleiden we onze klanten dan ook in.”

Op welke cases ben je het meest trots?

“Hier kan ik echt geen antwoord op geven. Dit is net zoiets als aan een vader van drie dochters vragen welke de mooiste is. Wij zijn als bureau zo goed als onze laatste campagne en trots zijn we wanneer de klant tevreden is. Het maakt voor ons niet uit of de klant groot of klein is. Wij zijn een laagdrempelig bureau en daarmee toegankelijk voor veel partijen.”

Het medialandschap is continu in beweging. Hoe zorg je ervoor dat je flexibel genoeg bent om daarop in te spelen?

“In al onze diensten proberen wij samen te werken met de klant. Wij zijn niet het type bureau waar een budget naar binnen wordt gekiept en daar maken wij dan een campagne van. Wel luisteren wij in de samenwerking heel goed naar onze klanten. Daarbij weten we ook goed wat er in de markt gebeurt. Abovo Media is nooit de first mover, maar we weten wel hoe trends omgezet kunnen worden in plannen en succesvolle campagnes.”

Heb je hierbij ook flexibiliteit nodig als het gaat om betalen?

“Ja zeker, wij zijn een fullservice bureau en dat betekent ook dat we mensen helpen bij de aanschaf van zaken als software en diensten. We gebruiken daarvoor de American Express Corporate Card, een veilige en handige manier om betalingen inzichtelijk te houden: snel, duidelijk en efficiënt.”

Waar wil je over vijf jaar staan en hoe ga je dat bereiken?

“We willen dat de klanttevredenheid dan nog minstens zo hoog is en dat onze medewerkers trots zijn dat ze bij Abovo werken. Het klinkt misschien wat overdreven – we zijn gewoon nuchtere West-Friezen – maar het draait dus vooral om hoe mensen zich verbonden voelen met Abovo en waar het bedrijf voor staat. We hebben veelal klanten die zich omhoog werken vanuit een underdogpositie, met die bedrijven groeien wij mee. Abovo werkt dan ook graag voor ondernemende organisaties.”

Nog tips voor de lezers over hoe je het beste flexibel kan ondernemen?

“Heb je even? Er zingen hier door het bedrijf nogal wat ‘tegeltjeswijsheden’ daaromtrent. Dat klinkt als cliché, maar het handige van zo’n cliché is wel dat het vaak waar is. Het is maar net hoe je het toepast.

Een van de wijsheden die onontbeerlijk is in deze tijden: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Blijf samenwerken, niet alleen binnen je eigen team, maar ook met je klant. Daar komen de beste resultaten van. En een klant die groeit door jou, daar kan je bedrijf alleen maar beter van worden.”

Dit is het tweede artikel in een serie van drie over flexibel ondernemen. Benieuwd naar meer informatie over flexibel ondernemen of wil je meer diepte-interviews lezen met succesvolle ondernemers? Lees hier dan verder. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond