-

Achter de schermen bij de ABN AMRO-apps: Het succesverhaal van Tikkie (1/3)

Bankieren op je telefoon is in een mum van tijd gemeengoed geworden. Maar bijna niemand weet hoe die apps werden ontwikkeld en wat de overwegingen bij de banken en de ontwikkelaars waren. Een kijkje achter de schermen bij de app-ontwikkelaars van ABN AMRO.

We praten met Roland Booijen, die in 2014 met zijn team de inmiddels immens populaire Tikkie-app heeft verzonnen, gebouwd, en op de markt gebracht. Roland is tegenwoordig Grid Manager bij ABN AMRO (oftewel Tribe Lead, oftewel manager apps en innovatie). Bij de bank is hij verantwoordelijk voor zeventien teams — in totaal ruim boven de honderd man! — die aan de app en nieuwe digitale producten werken. In een interview met Hans Voorn praat hij over de start van Tikkie, hoe is het bedacht, hoe is het in de markt gezet, hoe groot is het nu eigenlijk? En is het klaar of wordt de app nog verder ontwikkeld?

Dit is deel 1 uit een serie van 3 interviews. In de volgende afleveringen vertelt Voorn over de Grip-app en over de algemene ABN AMRO-app

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Hans Voorn werkt als manager marketing, online en big data voor Dela.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedInTwitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond