-

Achter de schermen bij de ABN AMRO-apps: Digitaal huishoudboekje Grip (2/3)

Bankieren op je telefoon is in een mum van tijd gemeengoed geworden. Maar bijna niemand weet hoe die apps werden ontwikkeld en wat de overwegingen bij de banken en de ontwikkelaars waren. Een kijkje achter de schermen bij de app-ontwikkelaars van ABN AMRO.

We praten met Roland Booijen, bedenker van Tikkie en tegenwoordig Grid Manager bij ABN AMRO (oftewel Tribe Lead, oftewel manager apps en innovatie). Bij de bank is hij verantwoordelijk voor zeventien teams — in totaal ruim boven de honderd man! — die aan de app en nieuwe digitale producten werken. In dit deel van het interview met Hans Voorn praat hij over Grip, een app van ABN AMRO waar hij in 2015 (nog vóór Tikkie) begon. Grip is een digitale coach en een soort modern huishoudboekje (ook voor niet ABN AMRO-klanten). Hoe is het ontwikkeld, wat waren de struikelblokken, en waar gaat het naartoe?

Dit is deel 2 uit een serie van 3 interviews. In de vorige aflevering ging het over Tikkie en in de volgende aflevering praten Voorn en Booijen over de algemene ABN AMRO-app.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Naschrift: inmiddels is bekend dat ABN AMRO uit de De Zweedse fintech-onderneming Tink stapt die Grip samen met ABN AMRO ontwikkelde.

Over de auteur: Hans Voorn werkt als manager marketing, online en big data voor Dela.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedInTwitter en Facebook.

Deel dit bericht

1 Reactie

Koen van der Veer

Interessant gesprek met goede vragen en leuk dat Roland zo openhartig is. Succes met de verdere ontwikkeling van jullie apps, jullie hebben een mooie voorsprong opgebouwd.

Gr. Koen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond