-

Dirk de Bruijn (Swapfiets): ‘Roots liggen in Delft, dus we zijn voor het Delfts Blauw gegaan’

Van Leeuwarden tot Antwerpen: het stikt plotseling van de fietsen met een felblauwe voorband. Het is geen nieuwe hipsterhype, maar het is het werk van Swapfiets, dat voor 15 euro per maand fietsen least en onderhoudt. In één jaar tijd ging het bedrijf van 150 naar 50.000 klanten en opende 26 dependances in steden in Nederland, België en Duitsland.

‘Bij een eigen fiets ben je altijd zelf eindverantwoordelijk voor het probleem wat je ermee krijgt. Je hebt een fiets om te kunnen fietsen en dat is precies wat wij aanbieden via een maandelijks opzegbaar abonnement van 15 euro. Het is de enige fiets waar je altijd op kan rekenen. Op de dag zelf repareren we – bij een kleine reparatie – ter plekke of je krijgt een nieuwe fiets mee. Als de fiets gestolen is betaal je een klein eigen risico van 40 euro, doen we samen met de klant aangifte en heb je dezelfde dag meteen weer een nieuwe’, aldus de Bruijn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Robert Storm - WAYFINDERS

“Hoe doorbreek je die logheid en hoe zorg je dat de juiste beslissingen op de juiste niveau’s door de juiste mensen genomen worden?”

Een kraakhelder gedeeld perspectief.

Ik geloof erin dat autonomie alleen zinvol is als de neuzen daadwerkelijk en en zonder misinterpretatie dezelfde kant opstaan. Het gaat er niet om dat je waarden hebt, die zijn vaak te abstract. Het gaat erom dat iedereen in je organisatie eruit kan handelen. Dat beslissingen op alle niveau’s vanuit een gedeeld perspectief gemaakt worden. Dan kun je loslaten, kostbare tijd besparen en bouwen aan een organisatie die consistent is in al haar handelen. Storydoing over storytelling.

Als jullie hier tegenaan lopen denk ik graag mee @Dirk. Check onze website en als het je inspireert kom ik met plezier eens op de koffie. Jawel, op mijn Swapfiets 😉 Ahoy!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond