-

eHealth Connect: Zit de huisarts al in Amazon Echo?

Wat kan de zorg leren van online bedrijven? Een heleboel, bleek tijdens de Connectsessie over eHealth tijdens eDay. Krijn Schuurman leidde daar een gesprek met een groep zorgpartijen. Anders dan in de concurrerende online business blijkt de incentive om te innoveren in de zorg nogal eens te ontbreken, simpelweg door het gebrek aan concurrentie. Maar dat wil niet zeggen dat er geen mooie plannen zijn.

Data is in ieder geval het terrein waar veel winst te halen, maar bijvoorbeeld ook de ‘patient journey’ kan sterk verbeterd worden, analoog aan de customer journeys zoals reisorganisaties die vormgeven. Dat hoeft nog niet eens medisch te zijn; ook bijvoorbeeld de voorbereiding op een operatie kan nog veel gestroomlijnder.

Of de huisarts in Amazon Echo, waarom niet? Via voice een paar vragen stellen aan de huisarts, en met een paar respons-vragen wordt de patiënt wellicht al gerustgesteld, en is een gang naar de huisarts niet meer nodig.

De groep zorgverleners was het er in ieder geval over eens dat er binnen de zorg nog veel evangelisatie nodig is om eHealth echt te laten landen. De laatste ontwikkelingen komen zeker aan bod tijdens de eHealth Convention, op 15 november in Amsterdam. Tickets voor het programma zijn hier verkrijgbaar.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond