-

Greenberry: waarom technologie design nodig heeft

“Met de huidige technologische vooruitgangen is het een geweldige tijd om te leven. Maar er zit ook een lelijke kant aan technologie. Gelukkig kan technologie ook daarmee helpen”, stelt Alain Dujardin van Greenberry. “We hebben geen behoefte aan méér apps, gadgets of gimmicks. We hebben menselijke behoeften en technologie moet dat adresseren. Design gaat niet over hoe het eruit ziet, maar hoe het werkt.”

“Technologie zonder design is gewoon code. Design gaat over het oplossen van problemen. Het begrijpen van de behoeften die mensen hebben en het creëren van nuttige, bruikbare oplossingen”, vertelt Dujardin. “Design kan verleiden, verbinden en vereenvoudigen. Dus hoe doe je dat? Wordt een verdomd goede probleemoplosser. Identificeer de echte problemen en laat de ingebeelde problemen los. Daarnaast gaat het om het gevoel dat je krijgt. De eerste keer dat je iemand ontmoet is je eerste gedachte niet: hoe functioneert die persoon? Het gaat erom hoe die je laat voelen.”

Campus Party Europa brengt geeks, studenten en ondernemers samen op een vijfdaagse creatief festival met presentaties, hackathons, demo’s, workshops en een drone wedstrijd. Onder de vlag van Dutch Digital Agencies en Dutch Digital Design gaven zeven Nederlandse bureaus een presentatie over design, innovatie en technologie.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond