-

Info.nl: ‘Ontwerp IoT voor mensen en niet voor technologie’

“Er zijn al honderden miljoenen connected devices en dat aantal zal blijven groeien. Maar veel devices zijn niets meer dan een stuk plastic met een chip. Zonder doel worden ze niet gebruikt”, stelt Melanie Gorka van Info.nl. “Ontwerpers hebben een grote verantwoordelijkheid om doelgericht te ontwerpen voor menselijk gedrag, niet voor de technologie zelf.”

“We moeten nuttige dingen ontwerpen voor een levenslang gebruik”, verklaart Gorka. “Het Internet of Things geeft de kans om voorwerpen te maken die zich kunnen aanpassen. Een fysieke vorm dat met software en internet de gebruikerservaring kan veranderen en verbeteren. Een voorbeeld is de houten pop Avakai met sensoren. Schud je de pop, dan zegt het auw en het reageert op de persoon die het vasthoudt. Door de software te updaten kun je bijvoorbeeld ook met een tweede pop communiceren, waardoor de levensduur omhoog gaat.”

“Ik zie drie prominente trends die de toekomst connected maken. Ten eerste: de interactie tussen mensen en schermen zal veranderen. Daarnaast zal software de beleving aanpassen en laten evolueren. En als derde komen er nieuwe digitale diensten die mogelijk worden gemaakt door die koppeling met hardware en software”, vertelt Gorka. Als voorbeeld geeft ze Smart Jacket, waarmee vroeggeboren baby’s praktischer worden gemonitord en waardoor er meer fysiek contact mogelijk is met hun ouders.

De vierde ‘Dutch Design Week goes Digital’ vond plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven en had als thema: ‘Where Digital Meets the Real World’.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond