-

Iris Enthover: ‘Influencer zijn klinkt eigenlijk super eng’

Iris Enthoven is YouTuber en presentatrice van Concentrate BOLD, het kanaal met de naar eigen zeggen vetste meest ‘BOLD-e’ video’s. Om nog beter te worden in presenteren en zichzelf te verdiepen, besloot Iris verder te studeren met de master ‘Journalistiek en Media’ aan de UvA.

‘Het YouTuben is gedeeltelijk op m’n pad gekomen. Een paar jaar geleden deed ik mee aan de contest ‘XITE zoekt Vlogger’ die ik won. Door de winst kreeg ik een jaar lang gratis H&M-kleding en kreeg ik vrijkaarten voor diverse festivals. Toen ik het eerst filmpje maakte, wist ik meteen: ‘dit wil ik vaker doen.’ Het werd steeds groter en groter, en serieuzer en serieuzer. Ik ga er vol voor!’

“Ik verwacht dat YouTube nog veel verder gaat groeien. We worden ons er allemaal steeds meer van bewust hoe groot YouTube is. Mijn verwachting is wel dat klassieke televisie naast YouTube blijft bestaan voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden of grote producties, zoals Wie is de Mol.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Ronnie Overgoor is oprichter van 7Ditches.

Deel dit bericht

2 Reacties

Martijn

Als je het zo eng vindt klinken stop je er toch lekker mee, had zowiezo nog niet van deze spuit11 gehoord die kennelijk een wedstrijdje nodig heeft om “vlogger” te worden. Iedere jandoedel kan een google account aanmaken en daarmee video’s uploaden….

Pfff, hoe zielig wil je het hebben….. Wat is Nederland toch in en in triest

Sjoerd

@Martijn LOL

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond