-

Lars Crama (Arches Capital): ‘In je start-up team heb je naast een hipster, een hacker en een hustler nog een vierde teamlid nodig’

Tijdens Emerce Lean Innovation Summit gaat Hans Voorn in gesprek met Lars Crama van Arches Capital over het perfecte team voor een start-up.

Crama: “Iedereen zegt altijd dat je een hipster, een hacker en een hustler nodig hebt in een start-up team, maar ik ontdekte dat er een vierde karakter mist. Je hebt ook nog iemand met veel uithoudingsvermogen nodig. Een teamlid die heel goed is in processen structureren. Anders ben je nergens.”

Bekijk hier het hele gesprek tijdens Emerce Lean Innovation Summit. (5.19 minuten):

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Over de auteur: Hans Voorn werkt als manager marketing, online en big data voor Dela.

Deel dit bericht

2 Reacties

Richard van W.

Altijd zo bijzonder dat types als Dhr. Crama zonder enige eigen ervaring met het opbouwen van een Startup lopen te prediken alsof zij alle kennis hebben.

Veel van die VC’s zitten ook vol met louter THEORIE mannetjes/vrouwtjes, van die figuren welke via een 1e baantje bij McKinskey of Boston Consultancy groep bij een VC binnenrollen en direct ‘startup advisor’zijn.

Bijzonder.

Lars

Dank voor je kritische noot Richard, maar ik voel me niet helemaal aangesproken. Ik heb 9,5 jaar gebouwd aan een scale-up (van 25 naar 300+ man); een internationale corporate venture geleid (van 0 naar 25 man in 1 jaar), twee gefaalde startups gehad en een klein portfolio van investeringen.

Ik zat in het MT van een van de grootste europese startup accelerators, heb een circulaire incubator gebouwd en inmiddels bijna 100 corporate ventures hands-on begeleid. Heb nog steeds niet alle kennis, maar voel me best streetwise 🙂

PS: Ik zou willen dat ik bij McKinsey had gewerkt, zijn slimme mensen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond