-

Loanstreet: binnen een dag een lening regelen

MKB’ers die direct willen weten of ze in aanmerking komen voor een lening, dat is de doelgroep van Loanstreet. Het bedrijf van Bastiaan Burgwal bestaat inmiddels drie jaar en is zelfvoorzienend, vertelt Burgwal in gesprek met Hans Voorn tijdens eFinancials 2016. 

Loanstreet maakt een koppeling met de boekhoudsoftware die de ondernemer al gebruikt. Algoritmes beoordelen de transacties in de boekhouding en op basis daarvan komt Loanstreet met een kredietrating.  “Als je een financieringsaanvraag wilt doen, wil je liever van tevoren weten of je kans hebt of niet, voor je er veel tijd in gaat steken. Dat is wat wij doen,” zegt Burgwal. “We zorgen ook dat er frictie wordt weggenomen, dus dat je niet een aanvraag gaat doen en vervolgens met heel veel onzekerheid zit, of een doorlooptijd van een à twee maanden hebt. Wij zorgen dat je binnen één tot vijf minuten – afhankelijk van hoe groot je boekhouding is – weet of je geld kunt krijgen en zo ja, bij welke van onze aangesloten financiers.”

Inmiddels zijn er tientallen instellingen aangesloten bij Loanstreet, van banken tot aan crowdfunders tot aan alternatieve financiers. “Denk aan factoring, denk aan lease. Eigenlijk hebben we voor elke deal wel een financier die daarbij past.”

Niet elke financiële partij komt in aanmerking, aldus Burgwal. “Zogeheten flits lenders bijvoorbeeld, die doen we niet. Ze lenen kort geld uit en je ziet vaak dat de jaarlijkse rentebetalingen tussen de 30 en 100 procent zitten. Dat vinden we bijna oplichterij, dus die sluiten we niet aan. Het moeten financiers zijn die in het voordeel van de ondernemer financieren.”

Het is niet zo dat de ondernemer kan laten uitrekenen hoeveel hij kan lenen. “We willen weten wat je wilt gaan doen: groeien, een investering doen, een machine aanschaffen? Op basis daarvan bepalen we wat er bij je past. Als je bijvoorbeeld een auto wilt aanschaffen heb je een heel ander type financiering nodig dan voor onroerend goed, wat een lange looptijd heeft. Op basis van de wens die je hebt en wat je als bedrijf wilt bereiken, bepalen wij of je geld kunt krijgen en bij wie, binnen één tot enkele minuten.”

Daarbij blijft persoonlijk contact belangrijk. “Mensen zijn minder geneigd om terug te betalen aan een robot dan aan een mens. Vandaar dat je altijd menselijk contact wilt hebben. Het creëert een soort emotionele commitment.”

Samenwerking met accountants

Burgwal doet geen uitspraken over het aantal klanten dat Loanstreet inmiddels heeft. Maar: “We hebben met een heel grote groep accountants een samenwerking – dan praat je over tientallen, die allemaal voor hun klanten financieringsaanvragen doen via ons platform. Dus er gaat wel degelijk een redelijke lading doorheen.”

Genoeg om zelf te kunnen voorzien in groei, aldus Burgwal, al is hij wel aan het kijken naar de mogelijkheden om die groei te versnellen. Zijn toekomstdroom: “Ik hoop over vijf jaar de wereld andersom te zien. Dat betekent dat niet meer de bank kan zeggen: ik wil je wel of niet financieren, maar dat de ondernemer kan kiezen bij wie hij wel en niet terecht kan. Net zoals je nu met gas, water en licht een vergelijking doet. Je ziet gewoon de goedkoopste.”

De ambitie voor 2017 is de financieringsdoorlooptijd terugbrengen. “Dus ik wil eind 2017 zorgen dat iedereen die bij ons een financieringsaanvraag doet, direct weet dat hij het niet krijgt en anders binnen een dag het geld op zijn rekening heeft. Je ziet nu nog weleens dat het, zeker bij traditionele financiële instellingen, vanaf het eerste moment dat ze koffie gaan drinken één tot twee maanden kan duren. Bij ons is de doorlooptijd al verkort, maar het kan nog korter.”

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Dit interview werd opgenomen tijdens eFinancials 2016, hét evenement voor het hoger en middenmanagement van banken, verzekeraars, hypotheekverstrekkers, pensioenfondsen en overige financiële instellingen.

 

Deel dit bericht

1 Reactie

James Lewandowski

Heb je op zoek voor de financiering van opties voor uw bedrijf, nieuwe huisaankoop, bouw, onroerend goed lening, herfinancieren, consolidatie van de schuld, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom op de toekomst! Financiering gemaakt gemakkelijk met ons. Neem contact met ons op als wij onze financiële dienst tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte looptijd ook geïnteresseerd kandidaat moet Contacteer ons voor verdere lening overname procedures op lewandowskijames19@gmail.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond