-

MADE.FOR.DIGITAL: ‘Digitale video wordt belangrijker’

Jelle Kolleman van videocontentbedrijf MADE.FOR.DIGITAL vertelt op Cannes Lions over de groei in videoproductie voor digital: “Facebook heeft op een gegeven moment besloten om video te gaan pushen. Dan gaat het gewoon hard. Dat maakt dat vele merken opeens behoefte hebben aan video naast hun tv-commercial.”

Waarin verschilt het produceren van video voor digital? “Het is een andere aanpak. We moesten altijd met een klein budget toch iets moois maken. We zijn nooit verwend geweest en dat maakt je creatief in produceren”, schetst Kolleman. Een ander verschil is formaten: “Traditionele productiemaatschappijen denken misschien altijd in 16:9 formaat. Ik niet. De producties die wij doen worden bijna altijd op een mobiel bekeken. Wij maken dus veel vierkant materiaal. Of we zorgen ervoor dat als je het beeld snijdt van 16:9 naar vierkant, de props die je in beeld wilde hebben er niet af vallen.”

“Een grote ontwikkeling die we nu zien is 360. Of het nu super hip of een hype is, veel klanten hebben een enorme behoefte aan 360 graden video. Ik vind het ook leuk dat 360 foto sinds kort geïntroduceerd is op Facebook. We zijn meer bezig om via Facebook en YouTube om ons heen te kijken”, aldus Kolleman.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond