-

Mirabeau: Design met context

Nick van der Linde van Mirabeau ziet een grote uitdaging weggelegd voor UX-designers: “Leg ik mijn telefoon even weg, dan vind ik een uur later allerlei notificaties. We worden continu beziggehouden met een stroom aan informatie. Wat we als designers moeten gebruiken is context. Naarmate technologie elk aspect van ons leven beïnvloedt, wordt dat belang steeds urgenter.”

“We spenderen veel tijd aan het polijsten van design en interfaces. Daardoor overzien we soms de grotere uitdagingen niet. Het doel van design is het vinden van manieren om data, gedrag en businesslogica om dingen automatisch te laten gebeuren. Dat betekent minder werk voor gebruikers en meer werk voor designers en ontwikkelaars”, schetst Van der Linde. “Vandaag de dag zijn het voornamelijk grote techbedrijven die gebruikmaken van context. De meeste bureaus en designers werken aan digitale producten en diensten die weinig meer zijn dan televisie: hetzelfde design en content voor iedereen op elk device”, vertelt Van der Linde. “Terwijl er zoveel verschillende manieren zijn om context toe te voegen.”

Campus Party Europa brengt geeks, studenten en ondernemers samen op een vijfdaagse creatief festival met presentaties, hackathons, demo’s, workshops en een drone wedstrijd. Onder de vlag van Dutch Digital Agencies en Dutch Digital Design gaven zeven Nederlandse bureaus een presentatie over design, innovatie en technologie.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond