-

‘Over drie jaar heeft StudyGrasp miljoenen gebruikers’

StudyGrasp is één van de winnaars van LOEY Startup Awards 2014. Ze bieden een studie-app voor studenten in het hoger onderwijs en hebben grote, internationale plannen. Een interview met één van de oprichters, Zoran Kovačević.

“Met de app StudyGrasp kunnen studenten sneller hun studieritme vinden. Je kunt de studiestof organiseren en structureren. Daarnaast kun je ook kennis delen met studiemaatjes”, zegt oprichter Zoran Kovačević.

Op dit moment werken bij StudyGrasp drie mensen en ze maken daarnaast gebruik van de diensten van freelancers. “Ongeveer 2000 studenten gebruiken momenteel onze app. Maar we laten nog niet iedereen toe.”

StudyGrasp heeft internationale ambities. “We hebben een procesondersteunende tool die wereldwijd goed schaalt. We zijn nu stap voor stap aan het opbouwen en daarna willen we gaan schalen. Over drie jaar hebben we miljoenen gebruikers.”

Om van de app gebruik te maken, moeten gebruikers wel betalen. “We werken met twee business modellen: B2B en B2C. Bij B2B betaalt de school voor de student en bij B2C betaalt de student zelf.” Inmiddels betalen zeven hbo-instellingen voor de tool. Tot slot zegt Zoran Kovačević: “Er zit heel veel social proofing in het onderwijs. Als ze zien dat het ergens werkt, willen ze het hebben.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond