-

ParkFlyRent breidt uit naar Eindhoven Airport

Na Schiphol gaat de start-up ParkFlyRent nu ook gratis parkeren aanbieden op Eindhoven Airport. Met als volgende stap: het buitenland, zegt oprichter Niels de Greef.

Wat is ParkFlyRent precies?

“Het concept is gebaseerd op de deeleconomie. Een vakantieganger of zakenreiziger meldt zich aan op de site voor een gratis parkeerplek. Zijn of haar auto kan vervolgens worden gehuurd door een bezoeker tegen tarieven die minimaal 25 procent lager zijn dan de prijzen van traditionele autoverhuurders, zoals Hertz en Europcar. De verhuurder deelt mee in de opbrengsten: gemiddeld 53 euro per keer. En de auto staat bij terugkeer gewassen klaar.”

Hoeveel mensen maken hier gebruik van?

“Exacte cijfers geef ik niet, maar jaarlijks handelen we duizenden transacties af. Ons hoofdkantoor bevindt zich op Schiphol-Rijk en daar huren we ook parkeerplekken voor de momenten waarop de auto niet is verhuurd. Maar het doel is natuurlijk dat de bij ons afgeleverde auto’s zo min mogelijk stil staan.”

Niels de GreefIs het wel veilig?

“Uiteraard. Voor de verhuurders hebben we een speciale ParkFlyRent-polis die werkt als een tweede verzekering op de auto. Als er iets gebeurt wordt de schade op ons verhaald en heeft dat geen effect op het eigen risico of de schadevrije jaren. Huurders zijn op dezelfde manier verzekerd als bij andere autoverhuurbedrijven, dus met een eigen risico. Tot nu toe hebben we alleen te maken gehad met blikschade, die we in bijna alle gevallen hersteld hadden voordat de eigenaar van de auto thuis kwam. Verder screenen wij het paspoort, rijbewijs en de borgstelling van de huurder en kijken we of het iemand is aan wie we onze eigen auto zouden toevertrouwen.”

 En dan nu Eindhoven. Waarom?

“De gebruikers vroegen erom. Eindhoven Airport groeit snel, dankzij de aanwezigheid van low-cost carriers. Daar geldt des te meer dat je vaak meer betaalt voor een parkeerplek dan voor de vlucht. Wij bieden een oplossing. De uitvoering is wel ietsje anders dan op Schiphol. Op Eindhoven Airport zitten we op 132 meter van de terminal. We brengen en halen reizigers dus niet met hun eigen auto naar en van de terminal, wat we op Schiphol wel doen.”

Wat is je ambitie met ParkFlyRent?

“Wij willen de grootste van Europa worden. We zijn de enige in Nederland met dit concept. In Frankrijk zijn er twee soortgelijke aanbieders en in de VS één. Voor de volgende uitbreiding kijken we naar het buitenland. Waarschijnlijk wordt het een luchthaven in de Nordic-regio.”

Heb je ook B2B-partnerships?

“Jazeker. We werken samen met Riksja Reizen en doen tests met Wizz Air en KLM. Zij noemen ons als tip in e-mails aan klanten die op het punt staan op reis te gaan. Ook werken we samen met Privatelease.com die ons actief promoten. Verder is er belangstelling vanuit grote werkgevers met een leasevloot. Zij betalen hoge parkeerkosten als hun mensen op zakenreis gaan. Door de auto bij ons in te leveren vermijden ze die kosten niet alleen, ze kunnen ook inkomsten verwerven als de auto gedurende de zakenreis wordt verhuurd.”

Wat vindt de Schiphol Groep van jullie initiatief?

“We hebben zowel Schiphol als Eindhoven Airport voorgesteld om samen te werken en te delen in de opbrengsten. Ze zijn echter bang voor zowel derving van de parkeerinkomsten als onenigheid met de traditionele autoverhuurders. Dus die samenwerking is er niet gekomen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond