-

Peak Capital: ‘Het gaat om het team, niet om het product’

Investeerder Johan van Mil van Peak Capital legt uit hoe je als startup per stap de nodige investering binnenhaalt. “Veel startups hebben moeite met het financieringstraject. Dat landschap is nog heel jong en ondoorzichtig. Wij maken graag die markt transparant, zodat startups zich vooral kunnen concentreren op het harder laten groeien van hun bedrijven.”

“Je hebt een idee. In die eerste fase is het het beste om je eigen funding te regelen. Investeerders zijn dan nog niet geïnteresseerd. In je tweede fase ga je iets ontwikkelen en ga je kijken of je idee bestaansrecht heeft en of je er geld mee kan verdienen. Dat doe je met een MVP, de ‘minimal viable product’.

Dan kun je geld ophalen bij de ‘family, fools and friends’. Mensen die het je gunnen om dat geld te gebruiken om jouw idee te gaan bouwen”, legt van Mil uit. “In de volgende fase ga je de product/market fit vinden: willen mensen dit product gebruiken en willen ze ervoor betalen? Dan kom je uit bij accelerators en incubators.”

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Yvar

Voor NL investeerders klopt dit idd. Die hebben pas de “ballen” om te investeren als het een bedrijf is. Alle startups die het kunnen, zoek buitenlands geld, en blijf weg bij NL’se Venture capitals

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond