-

Podcast The Brief: Ernst-Jan Pfauth over De Correspondent en het web 3.0

The Brief is een podcast van Wayne Parker Kent over content, marketing en creatie. Elke aflevering bespreken Matthijs Tielman (Head of Strategy) en Gerben van der Rijt (Creative Director) het laatste nieuws uit het vak of gaan in gesprek met een gast. Deze keer ontvingen ze Ernst-Jan Pfauth, medeoprichter van de De Correspondent.

Hoe kijkt hij terug op dit succesvolle, journalistieke avontuur? Waar is hij trots op? Waar baalt hij van? En gaat hij nu weer ondernemen of alleen nog maar podcasts maken met Alexander Klöpping? Je hoort het in The Brief.

Van intuïtie tot bewijs

Ernst-Jan had al op jonge leeftijd een enorme drang om te publiceren. Nog tijdens zijn studie begon hij zijn eigen blog, interviewde hij alles wat los en vast zat en vloog de wereld over voor The Next Web. Toen bij bij NRC begon als journalist, kwam zijn carrière in een stroomversnelling. Hij werd ‘chef internet’ (douze points voor de functietitel) en – nog belangrijker – ontmoette Rob Wijnberg. Tijdens talloze ritjes op de A4 fantaseerden ze over een vernieuwend journalistiek platform. De rest van het verhaal is bekend. Met Ernst-Jan kijken we terug op dit avontuur. Vol hoge pieken, onverwachte helden en helaas ook een enkele tegenvaller.

Een leven lang experimenteren

Maar Ernst-Jan houdt zich niet alleen bezig met De Correspondent. Samen met Alexander Klöpping presenteert hij elke week de Podcast Over Media. Tegenwoordig POM. Een mooie speeltuin, maar is het ook waar Ernst-Jan zijn toekomst ziet? Of duikt hij binnenkort weer op als ondernemer? Want experimenteren en innoveren lijkt hem op het lijf geschreven. We bespreken zijn grootste drijfveer hierbij en blijken hem op het perfecte moment te treffen. Luister nu aflevering 87 van The Brief!

Over de auteur: Gerben van der Rijt is Creative director bij Wayne Parker Kent.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond