-

Podcast The Brief: Kees de Koning (De Stroom/Top Notch) over toekomst podcast

The Brief is een podcast van Wayne Parker Kent over content, marketing en creatie. Elke aflevering bespreken Charlotte van Dijk (Head of content) en Gerben van der Rijt (Creative director) het laatste nieuws uit het vak of gaan in gesprek met een gast. Deze keer ontvingen ze Kees de Koning van De Stroom en Top Notch. 

Eigen weg

Al sinds het begin van zijn carrière probeert Kees de Koning een stem te geven aan wie geen stem heeft. Vanuit die gedachte begon hij halverwege de jaren 90 Top Notch. De rest is hiphopgeschiedenis. In de 20 jaar sindsdien heeft hij keer op keer laten zien een scherp oog te hebben voor muzikaal talent. Sinds een paar jaar horen we zijn stem ook doorklinken in een andere markt.

Energie bij De Stroom

In 2020 kocht De Koning Desmet Studio’s in Amsterdam en begon hij podcastbedrijf De Stroom. Door De Stroom luisteren honderdduizenden naar populaire podcasts als Supergaande, Over Routines en de Vogelspotcast. Maar De Koning heeft grote ambities en ziet De Stroom als meer dan een podcastlabel. In deze aflevering vertelt hij over zijn plannen en zijn ambities, ook in het licht van de komst van audioplatform Podimo naar Nederland. Verdwijnen de shows van De Stroom ook achter de betaalmuur? Of toch niet? Trouwens, hoe kan het dat de visie van De Koning altijd lijkt uit te komen? Hij legt het haarfijn uit in aflevering 93 van The Brief.

Over de auteur: Gerben van der Rijt is Creative director bij Wayne Parker Kent.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond