-

Podcast The Brief: Veelzijdig communicatiegrootmeester Jan Driessen

The Brief is een podcast van Wayne Parker Kent over content, marketing en creatie. Elke aflevering bespreken Matthijs Tielman (Head of Strategy) en Gerben van der Rijt (Creative Director) het laatste nieuws uit het vak of gaan in gesprek met een gast. Deze keer ontvingen ze Jan Driessen, voormalig directeur communicatie bij AEGON, politiek verslaggever en eigenaar van zijn eigen communicatie-adviesbureau.

Communicatiefanaat in hart en nieren

Na een carrière als politiek verslaggever werd Driessen directeur communicatie bij AEGON: van de politiek naar de commercie. Van het interviewen van de Dalai Lama, naar het sponsoren van schaatsen en Ajax. In ruim 14 jaar werd Jan Driessen een spraakmakende naam in de communicatiewereld. Hij werd verkozen tot communicatieman van het jaar, was spindoctor van Mark Rutte en leidde 6 jaar lang de Bond van Adverteerders.

Lessen en anekdotes

In deze aflevering van The Brief vertelt Jan Driessen wat de politiek en het bedrijfsleven van elkaar kunnen leren. Ook deelt hij zijn visie op het veranderende media- en communicatielandschap en vertelt de mooiste anekdotes van de afgelopen 30 jaar. Over het sponsoren van de schaatsbond, de deal tussen AEGON en Ajax en waarom Apple en Tesla merken zijn om jaloers op te zijn.

Ook het toenemende belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid bij bedrijven komt aan bod. Moeten merken nou wel of niet deugen? Ook een persoonlijk verhaal over zijn interviews met een historische wereldleider. Een extra lange aflevering met  een grootmeester uit de communicatiewereld.

Beluister de hele podcast hieronder:

Over de auteur: Gerben van der Rijt is Creative director bij Wayne Parker Kent.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond