-

Politie zoekt boeven via social media

De nationale politie werkt aan een app die notificaties verstuurt over diefstallen. De nieuwe dienst moet dit jaar klaar zijn en is beschikbaar voor iPhone en Android. Dat zegt social media-coördinator van de politie Patrick de Groot in een gesprek met Emerce.

Zo wordt het ook mogelijk berichten over vermissingen te versturen. Het is een van de manieren waarop de politie de burger wil informeren. Al langer was het mogelijk om via politie.nl aangifte te doen en contact te onderhouden met wijkagenten. Daarnaast kunnen burgers informatie opzoeken over criminaliteit in hun wijk. De Groot: “We proberen de burger echt te betrekken bij het politiewerk door bij hem thuis te komen en met elkaar in gesprek te gaan over de veiligheid in zijn omgeving.”

Wijkagenten op Twitter

Het webcareteam van de politie, dat uiteraard ook op Twitter actief is, wordt gevormd door wijkagenten. Ongeveer de helft van de 3000 wijkagenten doet daar aan mee. Het werken met Twitter is geen verplichting: de agenten krijgen een social media-cursus, maar worden daarna niet op activiteit gecontroleerd. Communicatieadviseur Eric Stolwijk: “Dat kunnen we niet opleggen. Ik vind niet dat een agent per definitie op Twitter actief moet zijn.” Wel wordt gecontroleerd of agenten geen ‘domme dingen’ zeggen.

Patrick de Groot hoopt, nadat hij de site volledig responsive heeft gemaakt, nog meer interactie met de burger te realiseren en daarmee te kracht van de massa nog meer in te zetten voor het politiewerk. Hij denkt daarbij aan het achterlaten van tips en reacties via de app. Ook het delen van kennis tussen buurtbewoners onderling heeft De Groot op zijn verlanglijstje staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond