-

QwikSense: The Internet of Things voor kantoren

The Internet of Things komt nu ook naar onze kantoren met startup QwikSense. Co-founder Rino Stevens: “QwikSense is een analyseplatform voor een productieve en energie-efficiënte werkomgeving, vooral voor de zakelijke markt.” Sensoren meten het klimaat en de bezettingsgraad per ruimte om klimaat en energieverbruik optimaal in te stellen.

“We hebben een device ontwikkeld dat alle facetten van het binnenklimaat meet: temperatuur, CO-2, luchtvochtigheidsgraad, geluid, stof, lichtniveau, luchtdruk. Die data correleren wij met de data van het energieverbruik van het pand zelf en de bezettingsgraad, dus het aantal mensen in die ruimte. Daaruit halen wij nieuwe informatie om besparingen teweeg te brengen aan de energiekant en de productiviteit van de medewerker”, vertelt Stevens.

Automatische koppeling
Momenteel produceert QwikSense nog rapporten, straks komt er een automatische koppeling: “Als bijvoorbeeld iedereen al op vrijdagmiddag naar huis is, kunnen we de verwarming en het licht uitzetten”, schetst Stevens. “Dus per ruimte kunnen we dan kijken of de temperatuur en het licht uit kan.” QwikSense draait nu nog pilots ter validatie en gaat begin volgend jaar live.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond