-

Scale-up Bondi deelt zijn visie over gedeelde stadsmobiliteit

Bondi wil snel opschalen en ze hebben het momentum te pakken. Tijd om bij te praten met Max Schalow, mede-oprichter van het bedrijf voor elektrische mobiliteit dat Nederland verovert.

Max, wat doet Bondi?

“Wij doen in gedeelde elektrische fietsen. We hebben een app waarmee je de voertuigen kunt vinden die we in de straat hebben staan. Je kunt de QR-code scannen om er een te gebruiken en deze achterlaten wanneer je je bestemming hebt bereikt. We zijn actief in zeven steden: Den Haag, Amsterdam, Delft, Almelo, Hengelo, Arnhem & Den Bosch.

Aan de ene kant voelt het alsof we net beginnen. Aan de andere kant zijn we de afgelopen maanden vrij snel gegroeid. We zijn nu in totaal met vijftien man. We hebben veel plezier en zijn nog van alles aan het inrichten qua organisatie.”

Hoe is Bondi ontstaan?

“Het begon met mij en een vriend op de universiteit. Twee jaar geleden hebben we een kleinschalige pilot gedaan. Tien maanden geleden hebben we een volledige stadslancering gedaan in Den Haag. De eerste stadslancering duurde twee weken en nu duurt het een dag. De eerste lancering was erg leuk. We waren bezorgd over wat er met de fietsen zou gebeuren als mensen ze zouden gebruiken. We hebben dat proces nu vervolmaakt.”

Je zei dat jullie zojuist een nieuwe app hebben uitgebracht. Kun je me meer vertellen?

“Deze werkt veel beter en het heeft een grotere capaciteit voor meer voertuigen. We zijn van plan dit jaar op te schalen naar 23 steden. Daarna willen we ook andere voertuigen introduceren.

Als je boodschappen wilt doen als het regent, kun je een mini-auto gebruiken. Als je een langere afstand moet afleggen, bijvoorbeeld naar het strand, kun je een e-bike gebruiken. Meestal betalen klanten per minuut, maar we bieden ook dagpassen en maandpassen aan.”

Ben je op dit moment op zoek naar investeerders?

“We zijn op dit moment bezig met een ronde. We zijn op zoek naar een partij die ons helpt om in een gezond tempo op te schalen. De droom investeerder zou kennis en netwerk inbrengen om ons te helpen met problemen die gepaard gaan met opschalen en samen met ons manieren vinden om ze op te lossen.”

Waar is Bondi over vijf jaar?

“We zullen in alle grote Nederlandse steden aanwezig zijn met verschillende voertuigtypes. Je kunt je huis verlaten en het perfecte voertuig voor jouw transportbehoeften vinden met Bondi. We zullen zijn uitgebreid naar ten minste één of twee landen. En we zijn verbonden met andere diensten, zoals boodschappen of maaltijdbezorging en evenementen. Ik zie Bondi uitgroeien tot een softwarebedrijf met mobiliteit in de kern.”

Heb je advies voor andere oprichters op basis van je ervaring met Bondi?

“Ga er gewoon voor. Je moet gewoon proberen om te zien of het zal werken. Misschien moet je zelfs een beetje naïef zijn om te zien wat er gebeurt. Je zult zien wat goed werkt en wat niet werkt. Je concentreert je op het goede. Bouw een goed ondersteunend netwerk van mensen op die jou zullen helpen de problemen te overwinnen waarmee je onvermijdelijk te maken krijgt.”

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief operations officer bij Fundsup.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws binnen je vakgebied? Volg Emerce dan ook op social: LinkedIn, Twitter en Facebook.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond