-

Scale-up Springlab: met technologie kinderen meer laten bewegen

Zorgen dat een generatie die steeds meer technologie gebruikt ook blijft bewegen. Dat is het uitgangspunt voor Jan-Paul de Beer, CEO van Springlab. We praten met hem over het groeigeld dat ze nodig hebben om dit op grotere schaal te kunnen uitrollen.

Jan-Paul, waarom bestaat Springlab?

“Het is ons doel om kinderen te helpen meer te gaan bewegen. Dit doen we door gebruik van technologie. Door digitale technologie bewegen kinderen steeds minder. En het gebruik van die technologie stijgt ook hard in het onderwijs. Het heeft veel voordelen, maar lekker veel bewegen kan er onder lijden.Wij combineren digitaal onderwijs met bewegen, zodat kinderen gezond opgroeien.”

Waarom zoeken  jullie juist nu externe financiering?

“Heel concreet zoeken we groeigeld. We zijn een scale-up en hebben nu momentum in de markt. De vraag naar bewegend leren groeit hard. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen en om onze impact te vergroten zoeken we daarom groeigeld. Om precies te zijn €1,1 miljoen. Het geld zal gebruikt worden voor marketing, sales en productassortimentuitbreiding. En voor de eerste fase van internationalisering.”

Wat zou het profiel van de ideale investeerder zijn?

“Idealiter zou die wat met de onderwijs/edtech-markt moeten hebben, en met de gezondheid van kinderen. Healthy edtech noemen we het zelf.”

Wat kun je, behalve een financiële injectie, goed gebruiken?

“We zoeken naar twee dingen: 1) iemand die kan helpen onze bekendheid te vergroten. Dat kan door marketingervaring zijn, of als iemand die een groot netwerk heeft of zelf veel bekendheid heeft. En 2) iemand met een echte groei-mindset, iemand die de opschalingsfase al eerder heeft gedaan en ons met tips en tricks kan helpen in die fase, die ons kan behoeden voor bepaalde valkuilen en helpen slimme keuzes te maken.”

Heb je zelf een goede tip of advies voor een startup-ondernemer op basis van je ervaring met Springlab?

“Ik heb eigenlijk wel twee tips. Ten eerste: niet wachten tot de wereld naar je toekomt, maar actief de wereld instappen, op het gebied van funding, werving van personeel en klanten. En ten tweede: werk in team van founders, dus met zijn tweeën of drieën. Dat zorgt ervoor dat je aanvullende eigenschappen en dus een betere skill set in je team hebt.”

* In samenwerking met Fundsup belichten we iedere donderdag beurtelings veelbelovende start-ups en early-stage investeerders. Meer informatie over Springlab voor investeerders vind je hier.

Over de auteur: Arjen Strijker is Oprichter en Chief Operations Officer bij Fundsup.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond